Реклама
https://m.bgdnes.bg/krimi/article/17381890 www.bgdnes.bg

Дете осъди пловдивско ДКЦ за 39 бона, паднало и се потрошило заради необезопасен праг

Дете на 9 години осъди пловдивското ДКЦ 5 за 39 000 лева, след като на излизане от рентгеновия кабинет се спънало на необезопасен праг и се потрошило. Вследствие на това било приковано за леглото над 5 месеца, като не можел да практикува и любимия си спорт. Болките били непрестанни, пише още в съдебното решение.

Инцидентът е от 25 юли 2018 година, когато детето посетило „Диагностично -консултативен център V" , защото имало проблем с походката, вследствие на плоскостъпие и бърз растеж. То трябвало да си направи рентгенография, но при излизане от рентгеновия кабинет, се спънало в прага на вратата, който бил висок и нямало и обозначения, и предупредителни табели. Така кракът на ищеца не е стигнал нивото на пода в коридора, политнал и паднал на дясната си страна.

В материалите по делото се казва, че монтираният допълнителен праг бил боядисан в същия цвят като пода и почти се сливал с него и по тази причина не се забелязвала разликата в нивата. Твърди се, че от проявената небрежност на служителите на лечебното заведение се е стигнало до това състояние на детето. То се страхувало да изкачва стълби и вече не можело да посещава допълнителни спортни мероприятия.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама