Реклама
https://m.bgdnes.bg/krimi/article/17732633 www.bgdnes.bg

Доживотен затвор за мъж, измъчвал до смърт приятелката си

Реже ухото на Силвия си и я гори с цигара, докато я мъчи безпощадно

Доживотен затвор за Абил, измъчвал до смърт приятелката си, рязал ухото й, горил я с цигара. Ужасяващото убийство се разгирава 7 ноември 2022 г. в село Черноглавци. Това решиха магистратите от Апелативния съд във Варна днес.

Съдиите потвърдиха присъдата на Шуменския окръжен съд, с която мъж е бил осъден на доживотен затвор за убийството на жената, с която живеел на семейни начала.

Реклама

Абил е извършил престъплението по особено мъчителен начин, с голяма жестокост и при условията на домашно насилие, поискал намаляване на наказанието.

Мъжът живеел с 14 години по-възрастната от него пострадала Силвия в село Черноглавци.

Често употребявал алкохол в големи количества, след което проявявал физическа агресия спрямо жената. Тя неколкократно напускала семейното жилище и се приютявала при свои близки, но след това се връщала при Абил, кото й обещавал, че повече няма да я бие.

На 7 ноември 2022 г. на публично място пред свидетел, обаче, той ѝ нанесъл няколко удара, като я обвинил в изневяра.

Двамата се прибрали в дома си, където агресията ескалирала и той започнал отново да я бие. Нанасял й удари по главата и тялото с юмруци и с крака, с маша за камина, рязал ухото й, прогорил с цигара тялото й.

През различни интервали от време Абил А. влизал в стаята, в която лежала 69-годишната пострадала. Макар да забелязвал, че състоянието й се влошава, не потърсил медицинска помощ. Съзнавайки тежестта на причинените увреждания и вероятността за смъртен изход, той заключил къщата със синджир и катинар като знак, че вътре няма хора и напуснал селото, съобщават от пресцентъра на прокуратурата.

Пет дни по-късно безжизненото тяло на Силвия било открито от непълнолетния му син.

Реклама

Подсъдимият бил издирван, установен и задържан.
Аутопсията на жената установила съчетана комбинирана травма, включително множество счупени ребра.
Непосредствена причина за смъртта е тежката черепно-мозъчна травма.

Иззетите веществени доказателства, заключенията на назначените експертизи не оставят място за съмнение за обема, интензитета, средствата и стадиите в упражненото насилие и неговото авторство.

Подсъдимият е бил напълно наясно с последиците от множеството удари в жизненоважни органи на потърпевшата, сменял е средствата, с които й причинявал болка и е продължавал да малтретира голото й тяло.

По време на 3-годишното им съжителство, той системно я е биел и е взимал парите от пенсията й, за да се снабдява с алкохол.

Подсъдимият е осъждан 2 пъти, включително за опит за убийство. Сега делото се очаква да продължи във Върховния касационен съд.

Четете още

Доживот за Георги, убил брутално приятелката си

Доживот за Георги, убил брутално приятелката си

(ОБЗОР) Доживот за касапина Рагевски от Бургас

(ОБЗОР) Доживот за касапина Рагевски от Бургас

Реклама
Реклама
Реклама