Реклама
https://m.bgdnes.bg/krimi/article/18868570 www.bgdnes.bg

Окончателно! Синът на Стоян Александров излиза от ареста!

Темида го освободи под домашен арест, ще го следят с ел. гривна

Синът на Стоян Александров - Петър, обвинен в убийството на бизнесмена Кирил Русев, излиза от ареста. Това стана ясно днес на заседанието в Софийския апелативен съд.

 Съдът констатира, че от март досега разследването на престъплението се води мудно и неритмично и има неоправдана пасивност на процесуално-следствените действия. Темида прецени, че е достатъчно Петър Александров да бъде следен с елетронна гривна на глезена, докато е под домашен арест. По този начин нито може да извърши друго престъпление, нито да повлия на разследването, което е и без това е до под кривата круша.

Реклама

Припомняме, че дуото бе спипано часове след подаването на сигнала от майката на Кирил Русев, че синът й е изчезнал и не отговаря на телефона си. Основният мотив според разследващите и прокуратурата са неуредени финансови отношения на жертвата със Стоян Александров, а след смъртта му и със сина му Петър. Припомняме, че тялото на убития бе открито в камера в морга. Дали това е морга, която е ползвана от погребалната агенция на Кинов, или е държавна, не е ясно на този етап. По неофициална информация Кирил е застрелян в корема и в крака. В моргата са им казали, че черният чувал, в който е трупът, не трябва да се отваря, защото е починал от COVID-19 и би било опасно за околните. След убийството и укриването на тялото на жертвата в моргата през траурната агенция на Кинов, както смятат разследващите, двамата, сочени за килъри и лихвари, успяват да напуснат страната в посока Сърбия с личната карта на убития. Идеята им е да нагласят нещата да изглеждат така, сякаш Кирил Русев е напуснал страната и не се е върнал.

Граничен полицай потвърждава, че Александров и Кинов са преминали границата. На отиване към Гърция Кинов се легитимира с личната карта на Русев, а на връщане със своята. Впоследствие документите на Кирил Русев и ключовете от колата му са намерени в автомобила на Петър Александров. Двамата бяха арестувани и са в ареста от месеци.

На едно от предишните заседания адвокат Христо Кутиев, който защитава сина на бившия финансов министър, призова да се разграничават действията на Александров и Кинов и за пореден път посочи, че клиентът му няма наранявания по тялото, нито барутни частици. Това означава, че Петър Александров не е дръпнал спусъка. Следи от борба обаче има по ръцете на Александър Кинов, посочиха от прокуратурата. За него са и повечето доказателства по разследването. Той е дал трупа на Русев на Александров, както и е уличен, че е минал границата със Сърбия при Стрезимировци с неговата лична карта, за да бъдат заблудени близките и разследващите, че Русев е напуснал България. Оттам са пускани и есемеси до близки на убития от телефона му. Това твърдят от държавното обвинение. Все още не е ясно кога ще започне делото.

Четете още

Темида поряза сина на бившия министър Стоян Александров

Темида поряза сина на бившия министър Стоян Александров

Нищят дали синът на Стоян Александров е замесен с незаконни заеми

Нищят дали синът на Стоян Александров е замесен с незаконни заеми

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама