Реклама
https://m.bgdnes.bg/krimi/article/19095316 www.bgdnes.bg

(ВИДЕО+СНИМКИ) Откриха кокаин за 2 милиона лева в гащите на тираджия

Откриха кокаин за 2 милиона лева в гащите на тираджия на ГКПП "Капитан Андреево", съобщават от Агенция "Митници".

Митничарите намират 13,028 кг кокаин, налепен по тялото на мъж, най-вече в областта на бедрата. Контрабандистът е втори шофьор на тир, излизащ от страната, поясняват граничарите.

Реклама

На 9 октомври на ГКПП "Капитан Андреево" пристига тир с чужда регистрация, в който заедно с шофьора му като втори водач пътува турчин. Пред митническите органи водачът на товарната композиция представя редовни документи за превозваната групажна стока от Германия през България за Турция, като при проверката митничарите не установяват никакви нарушения.

Преди контролните действия вторият шофьор напуска превозното средство,  което прави впечатление на един от митническите инспеткори - струва му се съмнителни. Граничарят решава да го обискира. По време на обиска митничарят открива общо 13 пакета, съдържащи бяло прахообразно вещество, което при тестване с полеви наркотест реагирало на кокаин. Общото задържано бруто тегло на открития кокаин е 13.028 кг на стойност 1 345 040 лева, оценен за нуждите на съдебната система. 

По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжна прокуратура – Хасково. С постановление на наблюдаващия прокурор 36-годишният турски гражданин е бил задържан за срок до 72 часа.

Четете още

Софиянец кара над 7 кила кока през ГКПП "Дунав мост"

Софиянец кара над 7 кила кока през ГКПП "Дунав мост"

Наркобосът Илиян Варсанов пуснат тайно на свобода

Наркобосът Илиян Варсанов пуснат тайно на свобода

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама