Реклама
https://m.bgdnes.bg/misterii/article/15106883 www.bgdnes.bg

Дъновистите в очакване на чудеса на 19 август - Новата година за "Бялото братство"

"Очакваме да се случват чудеса и тази година, както става почти всяка Нова година, когато се събираме на 19 август. Нашата, братска, бяла Нова година".

Това сподели ексшефът на "Бялото братство" Слав Славов.

Миналата година има официален случай на излекувана от онкологично заболяване жена, която е започнала да живее по законите на братството и е приела "светлината в душата си". Това означавало най-вече да не лъже и да се храни основно с плодове и зеленчуци, без месо и да чете беседите и лекциите на Учителя.

Реклама

След пост дълъг повече от шест месеца, жената установила с преглед, че отново е здрава и смята, че магията се дължи на Беинса Дуно, както е било името на Петър Дънов.

"Премахнах първо от живота си лъжата. След това смених целия си начин на мислене и се излекувах", похвалила се жената пред братството.

Именно лъжата е едно от най-вредните ни навици, четем в лекциите на Учителя. Той виждал целия живот на човека срещу него и ако той не е имал синя аура, каквото и да му е говорил, е знаел, че е лъжец или човек, който мами.

"Казваше - когато създавах учението си една от божиите заповеди - не лъжи, бе много важна за живота ни в бъдещето. Сега аз ще ви науча да не лъжат вас с послания как да се защитите и как да познавате подобен тип хора", споделя Славов.

В днешно време според него има много изкушения, които по времето на Дънов не е имало, но той ги е предрекъл.

"Като започнем от храните в опаковки, които са най-вредното нещо и стигнем до това, че всеки ден поне веднъж трябва да се молим, за да сме щастливи, той както и Ванга са били нашите учители с мисия на земята, отредена им от Господ", обяснява Славов.

Реклама

Според него, и при Ванга също са се случвали чудеса. Тя е напътствала хората за отношенията им с близките умрели, докато Учителят е имал мисията на водач, човек, който е виждал в бъдещето.

"Неговото учение тепърва ще е важно за целия свят. Той е общувал с хора на друго по-високо от Ванга ниво - с Фердинанд, съветвал го е, с Борис също, защото тогава са били изключително размирни времена за България", обяснява още Славов.

"Но Дънов не отрича, че и Ванга е дете от Господ, не магьосница, както я нарича църквата. Тя не е от дявола. Учителят твърде добре разбираше кой е истински и кой не пророк", категоричен е Слав.

И Ванга, и Дънов са имали дати, в които се превръщат в легендарни учители.

За Вангелия Пандева това е била датата - 6 април 1941 г. Тогава тя става Ванга. Преди тази дата има още една: денят, в който Ванга ослепява. Кой е точно не се знае, но това "злополучно" събите предопределя по-нататъшната й особена съдба. Ослепява на 12-13-годишна възраст, на границата между детството и съзряването. Следват близо 20 години на подготовка, на адаптиране към отнетия й външен свят, за да се отворят вътрешните й очи, да оформи духовното си зрение. Това са години на дълбока молитва, на общение с Бога и апел да намери истинската си мисия, своя път, белязан от ослепяването, но осмислен като отдаване, посвещаване на хората, намиране на едно по-дълбоко вътрешно Аз.

За Петър Дънов датата, в която се превръща в Беинса Дуно, духовният учител е - 7 март 1897 г. Споходен е от озарение за Пътя - неговия път. И за двамата случката е била преди да навършат 33 години.

Следва годината 1941 г., която е бележита отново и за двамата пророци. "Тогава Учителят разбира, че на Земята идва нова еволюционна вълна и започва своята подготовка за приключване на земната си мисия", споделя и проф. Живко Желев, изследовател на учението на Дънов.

От пролетта на 1941 г. до заминаването си на 27 декември 1944 г. Учителя започва да предава най-значимите послания на учението си и да подготвя учениците си за продължението на пътя му.

В тази година - 1941 г. белязана от Втората световна война, двама посветени, Ванга и Дънов, са отишли при българите да им напомнят, че не бива да се страхуват, защото каквото и да се случи, то е само етап от еволюцията, част от пътя ни. "Трудното е било когато у нас се установява социализма", обяснява още Славов. Тоталитарният режим, налага най-агресивния атеизъм и Учителя предупреждава: "От 1945 г. започва период, който ще трае 45 години до 1990 г. Идват такива времена и идва такава власт, че който й се противопостави, ще си положи костите на земята. Настъпва една голяма диктатура, допусната да изчисти застоялата тиня. Когато се размъти една вода, трябва да мине много време, за да се избистри течащата вода. През този период ще тече мътна вода. След този период ще има кратка почивка до 1999 г., която ще бъде най-благоприятна в духовно отношение за Бялото братство. А след това ще дойде новият период, с още по-страшна диктатура от тази, която има да дойде. Тя също ще трае 45 годни", смятал е Петър Дънов. Според Слав Славов, Беиса Дуно е твърдял, че социализмът е тяло без глава, пълна утопия. Мъртвороден строй го наричаше, смята последователят.

Малко по-късно Петър Дънов е започнал подготовка и за земното си приключване във физическото си тяло.

"Аз си заминавам. Възрастта ми е 80 години. Пратен съм за 180 години. Остават 100 и понеже събитието е важно, тия 100 години ги подарявам на братята и сестрите за работа на Бялото Братство. Сега вече са родени 11 светии", казва Дънов.

Когато той си заминава, идва времето на пророчицата Ванга - тя "слиза" при българите, говори им простичко, разбираемо - на езика на всички.

"Тя не носи учение - учението вече е дадено. Нейната мисия е на утешител. Да успокои, да утеши, да насърчи, смятат от "Бялото братство".

"Четете Дънов - той е Истината", зове Ванга на всичките си приближени до смъртта си.

"И двамата велики учители си отидоха без да оставят физически наследници. Глупости са това, че Дънов имал дете и жена", твърди Славов.

Днес Слав Славов, който по професия е учител, е създател на детска школа "Бялото кокиче" и начално училище "Изгрев", където преподава слънчева педагогика на деца по системата на Петър Дънов.

Червеното цери сърцето, жълтото - душата

Коя е причината за болестите? Отсъствието на известен цвят у човека, смята Дънов. Светлината говори на човека едновременно на седем различни езика. Който ги разбира, той е здрав, учен, силен. А ако е болен, може да се лекува. Стига да знае, че червеният цвят е свързан със силите на сърцето, портокаловият - със силите на ума, зеленият, със силите на волята, жълтият - със силите на душата, синият - със силите на цялото небе, виолетовият - със силите на духа. Ако внесете червения цвят в организма на един анемичен човек, червените кръвни телца в организма му ще започнат да се увеличават. Ако внесете портокаловия цвят, човек става самостоятелен, започва да мисли свободно. Ако се внесе зеленият - човек започва да гради, да създава. Белият цвят създава здравословното състояние у човека. Когато човек е болен, трябва да се облича в бели дрехи. Човек трябва постоянно да сменя цветовете. Различните енергии оказват различно влияние върху човека. Черният цвят е цвят на почивка и съсредоточаване. Той не е лош цвят. Когато човек е нервен, по-хубаво е да носи черни дрехи. Светлите цветове (ясносиният, ясножълтият) действат успокоително на нервната система, съветвал Дънов.

Четете още

Смениха шефа на Бялото братство

Смениха шефа на Бялото братство

Без баня и четки за зъби
дъновистите са щастливи за ЧРД на Дънов

Без баня и четки за зъби дъновистите са щастливи за ЧРД на Дънов

Реклама