Реклама
https://m.bgdnes.bg/misterii/article/16664059 www.bgdnes.bg

ЧУДО! Икона помогна на жена да зачене

*Въпреки диагнозата на лекарите

*Св. Николай лекува болести и събира семейства 

Жена успя да зачене след молитва пред иконата на св. Николай в София!

За това разкри пред "България Днес" архимандрит Василий Савов, който е категоричен, че силната вяра може да помогне на всеки един от нас. Истинското чудо се случило преди година в черквата "Св. Николай Мирликийски Чудотворец" на ул. "Цар Калоян" №8.

"Младо семейство пристигна специално от Своге, тъй като любимата на мъжа имаше огромна миома около яйчниците. Споделиха ни, че след множество прегледи лекарите им гарантирали, че могат да отстранят образуванието", спомня си архимандрит Василий.

Реклама

Двойката се моли в храма и операцията минава успешно. Радостта на влюбените отшумява бързо, тъй като след това медиците им съобщават лоши новини, а именно, че жената ще остане бездетна. Семейството не се отчайва, а напротив, решава чрез Божията вяра да намери спасение.

"След операцията идваха още няколко пъти, но изведнъж спряха да посещават храма. Нямахме никакви новини от тях какво се случва", споделя Божият служител.

Няколко месеца по-късно младата двойка отново се върнала в черквата, но този път жената била с наедряло коремче. За радост, молитвите били чути, а любимата на мъжа заченала.

"Истината е, че хора от цялата страна посещават черквата заради иконата, която винаги помага. Съветвам всички да ходят по-често на църква и да се молят", казва архимандритът. По думите му Мирликийският чудотворец помогнал и на няколко разтурени семейства да заживеят отново в хармония.

Случаите за чудодейната сила на "Св. Николай" продължават.

56-годишната Радослава Ботева от Плевен споделя, че преди години останала без работа. Лутала се тук и там в разнообразни компании, които й обещавали да я изпратят в чужбина, само че единствено парите й взимали. Един ден, докато вървяла отчаяна из софийските улички, видяла черквата и решила да влезе. Веднага щом чули за проблема й, Божиите служители я посъветвали да се помоли пред св. Николай.

Реклама

"За мое учудване още на връщане във влака срещнах своя съученичка, с която не се бях виждала повече от 15 години. Тя се бе устроила в Австрия, имаше бизнес с ресторант и хотел. На драго сърце ми предложи да ме вземе при нея", разказва преди време признателната жена.

В историята на храма присъства и едно наистина неоспоримо чудо, датиращо от времето на Втората световна война. На 30 март 1944 г. бомбардировката на столицата предизвиква значителни разрушения в централните градски части. Сринати са 3575 сгради, загиват много хора. Засегнати са католическата катедрала "Свети Йосиф", Софийската синагога и църквата "Свети Спас" (ХI в.). При атаката една бомба удря точно храма "Св. Николай", чиито основи са от IV век. Когато облакът от огън и дим се разсеял, всички от квартала са изумени. Цялата църква била изравнена със земята, но само стената, на която била закачена иконата на свети Николай, стояла непокътната. Пред нея дори кандилото горяло сякаш в памет на загиналите в бомбардировката софиянци. През 50-те години на XX век малката църква възкръсва от руините на бомбите по настояването на патриарх Кирил.

"Доста хора посещават храма с чудотворната икона, запленени от легендата, че именно тук са положени костите на Васил Левски. Не мога да потвърдя наистина дали това е така, защото при бомбардировките всичко е било изорано", заключи пред вестника архимандрит Василий.

Четете още

Изумителни чудеса на св. Иван Рилски: Петкана проговаря, Мара пребори рак

Изумителни чудеса на св. Иван Рилски: Петкана проговаря, Мара пребори рак

Кичка Бодурова: БОГОРОДИЦА ми помогна да имам дете!

Кичка Бодурова: БОГОРОДИЦА ми помогна да имам дете!

Реклама
Реклама
Реклама