Реклама
https://m.bgdnes.bg/neveroyatni-istorii/article/13775134 www.bgdnes.bg

Отслабвайте лесно и разумно!

  • Закусвайте и обядвайте със смес от кисело мляко, мед, пектин и банан
  • Вечеряйте зеленчукова супа и варено яйце

Основна причина за затлъстяването е прекоменрото хранене с висококалорични храни. Друга причина може да бъде нарушение в обмяната на веществата, а също и липсата на достатъчно движение. Затлъстяването води до нарушение в работата на сърдечния мускул, предизвивка промени в опорно-двигателния апарат, нарушения в обмяната на веществата, спомага за развитието на атеросклероза, захарен диабет и ранно стареене на организма.

Има различни степени на затлъстяване. Понякога мазнините се натрупват равномерно, а в други случаи само в определена част на тялото.

Реклама

Препоръки:

- диетично хранене (ограничаване на мазнините - въглехидратите и солта);

- двигателен режим;

- водни процедури (воден масаж);

- да се прекрати употребата на алкохол.

Затлъстяването е проблем в световен мащаб. 40% от населението на земята е с различнз степен на затлъстяване. Бедата е, че то води до сериозни заболявания на човешкия организъм. Непрекъснато се публикуват различни рецепти и диети, но досега нито една не е успешна. Причината за това е, че не се знаят няколко основни неща.

Не е възможно да се намали теглото, ако се консумират повече калории, отколкото се изразходват. Всеки опит да се отслабне чрез прекомерно гладуване е опасен, защото за да се чувства добре организма, той трябва да получава необходимите му за нормалното развитие белтъчини, мазнини, въглехидрати, витамини, минерални соли, антиоксиданти, биоактивни вещества и др.

За да не се получи провисване на кожата и да се запази мускулатурата в добро състояние, необходими са физически натоварвания и упражнения, тъй като те поддържат всички системи в отлично състояние.

Рецепта 1

Към 400-500 г. кисело мляко "Мермерски" се прибавят 1 с.л. пресен планински мед, 1 ч.л. пектин и се разбъркват. Необходим е и 1 банан. Сутринта се изяждат 2-3 с.л. от сместа. След час и половина правите същото.

След още толкова време изяждате 1 хапка от банана. И така в същата последователност се продължава до вечерта.

Вечерта се изяжда 1 купа зеленчукова супа и 1 сварено яйде. По този начин стомахът само за 3-4 дни се свива и чувството за глас намалява. Ако се спази тази рецепта стриктно, само за 14 сни ще загубите 2-4 кг. и то без да се отрази на кожата ви.

Реклама

От киселото мляко от ново поколение ще получите 8-е незаменими аминокиселини, без които човешкият организъм не може да се развива нормално в комбинация с големи количества от 8-те най-добре изучени пробиотични бактерии, притежаващи най-широкия възможен спектър от здравословни и функционални свойства. Унищожава се патогенната микрофлора в храносмилателната система.

Млякото съдържа още белтъчини, мазнини, витамини, минерални соли, антибиотични вещества - всички те подмладяват организма и поддържат кожата в отлично състояние. Пектинът прочиства организма от тежките метали, от токсините, забавя атеросклерозата и предпазва от инсулт, инфаркт.

Бананът е отлична храна срещу състаряването - той съдържа всички видове фибри и антиоксиданти. Фибрите дават възможност на организма да се освободи от отрови и ненужни отпадъчни вещества, а антиоксидантите потушават свободните радикали, с което забавят стареенето.

Ценното в тази рецепта е, че освен осигуряването на всички необходими нутриенти за нормалното функциониране на организма, тя дава възможност на стомаха да се свие и усещането за глад намалява като честота и интензитет.

През първите 3-4 дни най-важната необходимост е от силна воля. След това за един месец телесното тегло намалява с 3-4 кг без да има недостиг на каквито и да било нутриенти.

Рецепта 2

Рибата е много ценна белтъчна храна. Поради сравнително по-ниското съдържание на мазнини и почти никакво съдържание на въглехидрати, тя не води до затлъстяване. Прекрасна храна е при болни с наднормено тегло заради нейния минерален и витаминен състав.

Рeцепта 3

Черешитепомагат при отслабване чрез съдържащите се в тях вещества, свързващи и разграждащи мазнините. По този начин те не преминават през чревната стена в кръвта, а се изнасят като отпадъци. Диетолозите препоръчват черешова диета през сезона им, като дневно се изяждат по 1-3 кг. Освен това те действат слабително и спомагат за пречистване на организма и отслабване.

Рецепта 4

Краставиците съкращават времето за преобразуване на въглехидратите и мазнините, което ги прави много полезни като диетична храна против затлъстяване.

Рецепта 5

Покълналите семена мноо бързо засищат, поради което са отлична храна против затлъстяване, за отслабване и за нормализиране на въглехидратната и мастната обмяна.

Рецепта 6

При редица заболявания, особено про затлъстяване, се назначават динени разтоварващи дни.

Отслабването трябва да става чрез намаляване на количеството храна, но без лишаване от жизненоважни витамини, минерални соли, антиоксиданти, белтъчини, мазнини и въглехидрати. Необходимо езначително увеличаване на физическото натоварване с цел да се изгарят усвоените калории . Никакви дието не могат да помогнат за намаляване на килограмите така, както Рецепта 1. 

Спрете напукването на кожата и петите

Рецепта 1 при напукване на кожата

3 с.л. кора от дъб се заливат с 1 л вода. Вари се на тих огън под капак 30 минути. Маха се от котлона и се прецежда. С отварата се обливат поразените места.

Рецепта 2 при напукване на кожата

2 с.л. корен от очеболец се поставят в емайлиран съд и се заливат с 2 ч.ч. вода. Вари се на тих огън под капак 30 минути и се прецежда. Отварата се използва за компреси върху поразените места.

Рецепта 3 при напукване на петите

Смесват се корен от очеболец и корен от ружа - по 25 г. Прибавя се 500 г краве масло и се вари на водна баня 1 час. Мехлемът се втрива вечер в петите.

Рецепта 4 при напукване на петите

100 г пресен корен от ружа се нарязва на ситно. 2 с.л. от него се слага в термос и се залива с 2 ч.ч. вряла вода. Пие се по 100 мл 4 пъти на ден 30 минути преди хранене.

Вие питате, проф.Мермерски отговаря:

Изпълнете с живот изтощения организъм

Добър ден, драги проф.Мермерски!
Моето запитване е дали бихтре могъл да ми помогнете с добри и изпитани рецепти за изтощен организъм. Благодаря предварително!
С уважение: Катя Ф., гр.Павликени

Причините за изтощения организъм могат да бъдат различни - бременност и раждане, прекалено натоварване със служебни задачи, грижи за децата, за домакинството и т.н. причина може да бъде и тежко заболяване или операция, неправилно хранене, живеене при нехигиенични условия, алкохолизъм, тютюнопушене, наркомания и др. Как се лекува?

Рецепта 1 от петър Димков

Преди хранене болният да изпива отвара от 5 ореха, счукани с ядките и черупките, 1 ч.л. корени от коприва, 1 с.л. листа от цикория и 1 с.л. борови връхчета. Тази смес се вари в 1 л вода на тих огън, след което се добавя по 1 с.л. жълт кантарион, росопас и хмел. Вари се още 15 мин. Прецежда се. Пие се подсладено с мед и лимон на вкус.

Рецепта 2

Много е лесна за изпълнение и най-важното е, че съдържа почти всички витамини, минерални соли, биоактивни вещества, антиоксиданти и др. Три лимона се смилат заедно с кората, 150 г мед, 150 г смлени орехови ядки и 50 г нерафиниран студено пресован зехтин се смесват и 30 минути преди хранене се изяждат 2 с.л. от сместа. Съхранява се в хладилни условия.

Четете още

Мед и зелеви листа лекуват разширените вени

Мед и зелеви листа лекуват разширените вени

Сокът от мандарина - цяр за кожата

Сокът от мандарина - цяр за кожата

Проф. Христо Мермерски: Излекувах рак с картофи и сода
Проф. Христо Мермерски: Излекувах рак с картофи и сода

Проф. Христо Мермерски: Излекувах рак с картофи и сода

Реклама
Реклама
Реклама