Реклама
https://m.bgdnes.bg/novini/article/18588422 www.bgdnes.bg

Треньорът на боксьорите идва в България по любов

  • Двамата се запознават в Куба
  • Жоел Арате е щастливо женен за Таня, имат малко момиченце

Любов е основната причина треньорът на националния ни отбор по бокс Жоел Арате да се пренесе да живее в България. Кубинецът е щастливо женен за красивата Таня Маринова, която също има заслуга за спечелването на първия ни олимпийски медал на Игрите в Париж. Без нея Арете нямаше да е треньор у нас, а все още щеше да е наставник на боксьорите в родината си. Именно по негова покана в България идва и Хавиер Ибанес, който вече си осигури минимум бронзов медал в Париж.

Реклама

Жоел и Таня се запознават през 2011 г. в Куба. Там българката отива на обучение и бързо се влюбва в треньора по бокс. Бащата на Таня е работил на Острова на свободата като инженер и нашенката е живяла там като дете в продължение на четири години.

Година след запознанството си двамата се женят, а малко по-късно Маринова вече е бременна. През 2014-а Жоел и Таня решават да се пренесат да живеят в България заради детето. Първоначално Арате си намира работа като треньор в школата на "Локомотив" (Сф), но впоследствие получава предложение да поеме националния ни отбор от президента на федерацията Красимир Инински. Кубинецът и Таня имат 10-годишно момиченце, което са кръстили Линди. Те са и най-голямата му подкрепа. "Поздрави и на дъщеря ми Линди, както и на съпругата ми Таня Маринова", каза Арате след успехите на боксьорите в Париж.

Кубинският треньор отдавна е свикнал с живота у нас - харесва четирите сезона, хората, храната. Обича да разпуска край морето, което напомня за родината му. Двамата с Таня рядко имат време за почивка, тъй като Жоел е истински работохолик. "Жена ми се кара, че не трябва да мисля само за бокс, човек трябва да може и да разпуска", казва Арате.

В четвъртък неговият възпитаник Хавиер Ибанес ще се бие с Мунарбек Уулу за място на финала на олимпийските игри. При златен медал треньорът обещава, че двамата заедно ще изпеят българския химн. "Дори един войник да е останал, войната не се спира. Обещавам след финала двамата да изпеем химна на България. А химн се пее само при златен медал", декларира Арате. Пожелаваме му го!

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама