Реклама
https://m.bgdnes.bg/novini/article/18687056 www.bgdnes.bg

Илиана Раева: Според специалистите Боряна Калейн е олимпийската шампионка!

Боряна Калейн е шампионка не само за хората, които харесват играта й, но и според специалистите. Аз я нарекох кралица, защото тя направи много красива гимнастика, но и с всички задължителни елементи от правилника.

Така определи представянето на Калейн на Олимпиадата шефката на федерацията по гимнастика Илиана Раева.
Според нея сребърната медалистка е направила състезанието на живота си.

Реклама

„Боряна направи уникално постижение на Олимпиадата... Една невероятна концентрация, пълна вглъбеност и показа най-добрите й възможности", каза в предаването "Събуди се" по Нова телевизия Раева.

Тя определи като преекспонирана работата на психолозите с момичетата и обясни, че всъщност треньорите са най-добрите психолози. Тя добави, че гимнастичките, а и треньорите продължават работата си, тъй като работата им е много добра.

Тя говори и за представянето на ансамбъла.

"Гледаме вече към бъдещето, получаваме огромна подкрепа и любов. Никой не е застрахован от грешки. Всеки, който се занимава със спорт, знае, че това е нещо много емоционално и публично, така че спокойствие трудно може да се намери.", каза Раева.

Олимпийският цикъл беше с една година по-къс за подготовка, съставът на ансамбъла беше променян няколко пъти, липсваше им опит, защото са много млад отбор, коментира четвъртото място на олимпиадата в Париж Раева.

"Виждах тъгата и мъката в очите им, тъй като месец по-рано бяха станали шампионки, а в квалификациите влезнаха на първо място и всички имахме надежда", разказа още Раева.
"Смятам, че за следващият олимпийски цикъл ще са още по-мотивирани и в Лос Анджелис ще се представим още по-добре", допълни тя.

"Те са и много разочаровани, но и безкрайно мотивирани да докажат, че са най-силните в света. Неуспехът е най-големият трамплин, посочи още Раева.

Четете още

Боряна Калейн и Стилияна Николова били на косъм да не участват в  Париж

Боряна Калейн и Стилияна Николова били на косъм да не участват в Париж

Илияна Раева: Боряна Калейн е кралицата на Олимпиадата

Илияна Раева: Боряна Калейн е кралицата на Олимпиадата

Ванга дава сили на Златните момичета в Париж

Ванга дава сили на Златните момичета в Париж

Илиана Раева ИЗБУХНА: Нашите политици са слепи за спорта

Илиана Раева ИЗБУХНА: Нашите политици са слепи за спорта

Реклама
Реклама
Реклама