Реклама
https://m.bgdnes.bg/shou/article/14432666 www.bgdnes.bg

Любимият Виктор Петрович от "Кухня" с любопитни разкрития за сериала

Актьорът Дмитрий Назаров от кулинарната сага започва Европейско турне на свой спектакъл от България заради Кирил и Методий

Кухня“ съвсем не е крайъгълният камък в кариерата ми! Този сериал, неясно защо, се тиражира повече от всичко останало. Отнасям се към ролята си в него като една от моите 80 в киното“, сподели ексклузивно в БНТ руският актьор Дмитрий Назаров, познат на зрителите у нас от комедийната лента „Кухня“. Екранният главен готвач от московския ресторант „Клод Моне“ Виктор Баринов Назаров се включи онлайн от Кан заедно със съпругата си, актрисата Олга Василева. В специален разговор за предаването „100% Будни“ двамата споделиха творческите си планове пред колегата им, водещият Павел Владимиров. Двойката в личен и професионален план ще изнесат авторски концерт-спектакъл „L'amour-Мур или Держава Набекрень“ („Любов-оф или или Властта от една страна“, б.а.) пред родната ни публика на 22 май от 18:30 ч. в театър „Азарян“ в НДК.

Реклама

Това е жена ми, не дама на сърцето ми! Тя е актриса – Олга Василева“, отсече рязко мустакатият актьор на въпроса на Владимиров защо в момента с „дамата на сърцето му“ са във Франция. „Цял живот сме заедно“, продължи Назаров, а мълчаливата му жена допълни: „Наскоро ще станат 30 год. Надявам се, че на зрителите ви ще им е интересно да изживеят всичко от спектакъла с нас на сцената. Ще засегнем струните в душата им. Това ще е въздействие върху тях и вълненията им. Ще има стихове, басни, песни, романси, танци. Досега никога не сме били в България и се вълнуваме“, вметна Олга. Според нея изобщо не може да става въпрос за артист с една роля и „крайъгълен камък“ в кариерата му - в случая тази на готвача Витя в сериала „Кухня“, както поднесе въпроса си водещият Владимиров. „Просто в България, както и в много други страни по света, е купен този сериал. Но ние всеки ден ние научаваме и правим нещо ново – спектакъл, роля, песен“, добави Василева и даде за пример невероятния френски филм „Концерт“, от който публиката може да си състави съвсем различно мнение за мъжа ѝ.

Имаме представление, спектакъл, концерт, творческа среща от час и половина“, продължи шеф Баринов. „Ще разказваме на българските зрители кое е най-силното нещо на света, кое може да спаси глупостта, мракобесието, войната. Това е Любовта! Трябва да се говори с усмивка за нея, колкото и да е тъжно, защото тя побеждава всичко. И хората също ще се усмихват и плачат с радостни сълзи“, убеден е заслужилият артист на Руската федерация.

Причината Дмитрий и Олга да са във Франция по-скоро е гео-политическа, стана ясно от госта в студиото на БНТ Евгения Стайловска, организатор на предстоящото културно събитие в НДК. „Те, на шега или не, събираха пари цял живот, за да си купят голям и просторен апартамент в Москва, но им стигнаха само за малък в Кан. Назаров и Василева са във Франция, защото са ги помолили да напишат собственоръчно молбите си и да напуснат Художествения театър на името на А.П.Чехов в Москва, където работеха. Но какви са причините, ще разберем вероятно след 50-100 г., когато времето ще е мирно“, разказва Евгения. Тя твърди, че Назаров е талантлив писател, поет и актьор, пишещ стихове и басни. „На представлението ще почувствате енергията на двамата, които от толкова години са заедно. Те имат прекрасни деца и разпространяват прекрасната си жизненост наоколо“, допълва още тя.

Припомняме, че на 13 януари т.г. Дмитрий Назаров и жена му Олга Василева бяха уволнени от директора на Московския театър Константин Хабенский заради критични изказвания на Назаров относно военните действия на местните власти по повод войната между Русия и Украйна. Заради което на 21 март 2023 г. срещу Назаров е съставен протокол за дискредитиране на руските въоръжени сили. Затова двамата с Олга са в скромния си апартамент във Франция и изнасят авторските си спектакли извън територията на родната си държава. Сегашното им европейско турне на „творческата им среща“ (както Дмитрий сам нарича представлението) започва от София и след това продължава в други страни.

Назаров реши да избере България за начална точка на турнето като родина на Светите братя Кирил и Методий, дали писменост на славянските народи“, каза още организаторът на спектакъла Стайловска и добави: „Те винаги са мечтали за червения килим, но в Съветска Русия актьорите не участват в холивудски продукции. Тук публиката ще може да се види с Дмитрий и Олга, да се снимат пред фото стена, да си говорят“.

Четете още

Нагиев уволнен от "Кухня" в депресия, Боярски сменя Назаров

Нагиев уволнен от "Кухня" в депресия, Боярски сменя Назаров

Афера със звезда от сериала "Кухня"
Афера със звезда от сериала "Кухня"

Афера със звезда от сериала "Кухня"

Реклама
Реклама
Реклама