Реклама
https://m.bgdnes.bg/shou/article/15449256 www.bgdnes.bg

Нургюл Салимова не помни гаджетата си

Първата гостенка на старта на новия сезон на "Шоуто на Цитиридис" - световната вицешампионка по шах Нургюл Салимова, скри шайбата на водещия със своята откровеност по темата за гаджетата. Когато Николаос я подпита дали Близнаци като нея могат да имат хармонични отношения с мъж Водолей като него и даде за пример приятелката си Боряна, която също е Близнаци, Салимова отговори: "Не ги помня". "Ама как така, наистина ли?", не скри учудването си Цитиридис. Чаровната шахматистка леко се сепна и уточни, че е забравила не самите гаджета, а техните зодии.  "А и нищо специално не съм чела по темата, не я познавам добре", добави Нургюл.

В студиото на шоуто тя разкри, че "шахматистите са  егоистични". "Това е индивидуален спорт, никой не ти помага, разчиташ само на себе си", призна Салимова.

Реклама

Затова БГ шахматистка №1 заковава  предпочитанията си за приятел и бъдещ съпруг към млад мъж, който да е ангажиран със същия спорт. "Така ще бъда сигурна, че ме разбира", мотивира се 20-годишната шампионка. 

За отрицателно време тя разби на пух и прах водещия, който реши да изиграе с нея партия шах. "Правилно ли сме подредили фигурите?", поинтересува се Цитиридис  

"Не има, четири грешки", отговори светкавично Нургюл и подреди фигурите по правилата. "Стига, бе, четири пъти ги проверявахме!", не се сдържа шоуменът. И въпреки че ходовете му бяха подсказвани в слушалката от шампиона по шах Михаил Стоянов, красавицата за около 2 минути му прибра топ, кон и офицер, а след още една му обяви шах. След още една се стигна и до мат. Притичалият в студиото Стоянов пък  обяви, че е майстор на морския шах, тъй като бил от Варна, и пак тичешком се скри от камерите, за да не се срами повече пред "драгите зрители".   

Четете още

Чудото на шахмата Нургюл Салимова: Ще играя само за България!

Чудото на шахмата Нургюл Салимова: Ще играя само за България!

Ето го гаджето на шахматната ни царица Нургюл Салимова

Ето го гаджето на шахматната ни царица Нургюл Салимова

Сензацията в шаха Нургюл Салимова призна: Нямам кумири!

Сензацията в шаха Нургюл Салимова призна: Нямам кумири!

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама