Реклама
https://m.bgdnes.bg/shou/article/15916823 www.bgdnes.bg

Деян Донков побелява, но остава Дон Жуан

Актьорът и половинката му Радина намалиха купоните

49-годишният секссимвол кара кайтсърф, скача с парашут и се гмурка

И без коса, Деян Донков винаги ще си остане Дон Жуан за жените. Обичаният актьор вече е на 49 години, а необратимият процес на оплешивяването е едно нещата, които издават възрастта му. Белите косми по брадата също не са рядкост, но това по никакъв начин не разваля имиджа на актьора на секссимвол.

Донков вече е горд татко на три момчета и двамата с половинката му Радина Кърджилова драстично са намалили купоните и висенето по барове до малките часове на нощта. Двойката опитва да води здравословен начин на живот и внимателно подбира храната и питиета си. Това си личи по външния вид на Деян, който няма почти никакви излишни мазнини по тялото си. Актьорът често влиза и във фитнес залата, за да е във форма за ролите си.

Реклама

Донков е голям фен на екстремните и водните спортове. Актьорът скача с парашут, с бънджи, кара сноуборд, гмурка се на дълбокото. Една от най-големите му страсти е кайтсърфът, на който се качва при всеки възможен случай. Неговият голям син Деян-младши също активно спортува и дори бе вратар във футболния "Левски". С децата актьорът кара още скейтборд и ролери.

Донков все пак разкрива, че не е безразсъден. Дон Жуан от едноименната пиеса в Народния театър е изкарал куп курсове по гмуркане в доста екстремни условия.

"Страх ме беше, когато се гмурках през нощта на 30-ина метра - разказва Деян пред cultinterview. - Бях на изпит за второ ниво на скуба дайвинг - състоя се в нощно гмуркане в пълен мрак само с фенери надолу в Черно море. Беше и страшничко, защото нашето море е мътно. Беше към 1 през нощта. Светлината се абсорбира много лесно. Фенерът може и да ти е силен, но той свети на метър напред. Там вече имаше страх да не се загуби, да не се оплета в нещо. Дори и да караш кайт или сърф, е хубаво да има хора на брега, защото общността е такава, че се грижим всички един за друг. Ходил съм в Червено море, но там е много по-лесно, защото е видимо и светло. Обаче пък има опасни риби и всякакви морски видове, които не трябва да закачаш. Просто трябва да наблюдаваш. Майка ми много ме кара да внимавам, защото покрай работата си е виждала всичко. Казва ми, че "винаги най-добрите плувци се давят".

Донков и Радина имат бурни отношения и неведнъж са стигали до скандали помежду си, но любовта винаги побеждава. Актьорът отрича да е удрял половинката си, каквито слухове се носеха преди време. "Карали сме се, когато сме били пияни, но никога не съм я удрял, както се пише вече дълго време", разкрива Деян.

Един от секссимволите на българския театър не се притеснява от напредването на годините. Донков е роден в края на август и често посреща празника си на брега на морето. Той и Радина са заклети фенове на къмпингите и обичат дивите плажове.

"Празнично е настроението ми около рождените дни, защото обичам да виждам усмивките по лицата на хората - казва Донков. - Празникът е усмивка! Не мисля за напредването на годините. Времето е понятие, което ние, хората, сме си го измислили и то съществува само за нас. Така че животът си е живот по начина, по който го живееш. А най-важно за мен е семейството и гледам да отдавам най-много време на децата си."

Четете още

Вижте в кой град се зарежда Деян Донков

Вижте в кой град се зарежда Деян Донков

Деян Донков плаши наглеци с джапанка

Деян Донков плаши наглеци с джапанка

Реклама
Реклама
Реклама