Реклама
https://m.bgdnes.bg/shou/article/16969637 www.bgdnes.bg

Цветана Манева на 80-годишнината си: С вирус си изкарах празника, още съм болна

Голямата актриса Цветана Манева бе болна на рождения си ден - 30 януари.

Тя навърши 80 години вкъщи. "Имах температура, хрема, кашлица. Буквално се гърча от няколко дни насам. Лекарят ми назначи терапия и каза, че до края на седмицата ще започна да се подобрявам. Надявам се, прогнозата да се сбъдне, защото хич не искам да опирам до антибиотици", сподели мегазвездата на българското кино и театър.

На 22 февруари 15 български артисти ще отбележат годишнината на актрисата със специален спектакъл от Яна Борисова. Месец по-късно единствената актриса, която приживе е възприемана като икона, ще получи "Наградата на София" от Столичната община за принос към изкуството на киното.

Реклама

За нея театърът е убежище и спасение. Животът - търпение и преборване. Тя живее текста. Обитава го и го осветява чрез топлината на красивия си глас, чиято чувствителност може да оживи дори гола сричка. Последната жива богиня на киното и театъра в България се сбогува със сцената на церемонията "Аскеер" през 2022 г., но драматургът Яна Борисова я върна отново там миналата година с изповед за любовта.

"Славата е нещо доста злокобно, защото е доста крехко. Много кратко и ужасно субективно. Не може да се облегнеш на нея. И както казват, ако славата е връх и се изкачваш, най-неудобно е горе да се седи. Да поседнеш няма място. Падаш!", споделя актрисата.

Четете още

Васко Василев напрегръща Цветана Манева за ЧРД

Васко Василев напрегръща Цветана Манева за ЧРД

Цветана Манева ще получи Наградата на София

Цветана Манева ще получи Наградата на София

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама