Реклама
https://m.bgdnes.bg/shou/article/17336860 www.bgdnes.bg

Данчо Караджов на 72: Отключих диабет след смъртта на майка ми

Вокалистът на "Сигнал" държи диабета под контрол

След повече от 7000 концерта в България и чужбина и 72 навършени години Йордан Караджов продължава да бъде на върха на рок вълната и да планира нови и нови изяви на сцена!

Как Данчо успява да поддържа завидната си форма и добро настроение? Отговорите на този въпрос, оказва се, не са чак толкова сложни. В свои откровени интервюта вокалистът на "Сигнал" признава, че не обича да ходи по доктори и изследвания.

Реклама

Ако започна да ходя от кабинет на кабинет, ще се разболея много повече - казва Данчо. - Вменяването на човек, че е болен, върши много по-лоша работа, отколкото, ако се чувства добре и не пипа психиката си."

Преди повече от 10 години Караджов признава пред журналиста от вестник вестник "Доктор" Маргарита Благоева, че му е открит диабет.

"На лекарства съм, но нямам особени проблеми с това иначе сериозно заболяване - споделя тогава музикантът. - В отлична кондиция съм. Поне нещата, които са задължителни за диабета като усложнения, не ги усещам. Държа добри норми на кръвната захар. Така че нямам притеснения в тази насока. Не съм пристрастен към следенето на заболяването. Наскоро се чух по телефона с доц. Чернева в болницата по ендокринология. Тя ми назначи лечението, с което продължавам да третирам диабета. Не ходя на изследвания, защото не искам да се вторачвам в болестта. Имам си глюкомер вкъщи, следя кръвната си захар от време на време и виждам, че нещата са под контрол. Така спирам да мисля, че съм диабетик."

Караджов признава, че не спазва специален режим на хранене. "Не спазвам никаква диета, това не ме касае, защото съм здрав - отсича Данчо. - Отключих диабета от стрес след смъртта на майка ми. Получих симптоми, които ме накараха да отида да се прегледам и се оказа, че съм със завишени показатели на кръвната захар. Пия си хапчетата и това е. Ако се събуждам всяка сутрин с мисленето, че съм болен, няма да издържа много дълго."

Рок легендата поддържа своя тонус и с дълги разходки. "Много обичам да ходя пеша и когато мога, го правя - споделя Данчо. - Ходенето е много необходимо за физиката на човека. Бих казал, че съм планинар, защото имам жилище в Банско от няколко години и вече познавам Пирин доста добре заради походите, които си организираме там. Те са натоварващи, но много релаксиращи походи. Дишаш изключително чист въздух, красотата на природата около теб помага много за бързото възстановяване. Всички черни мисли изчезват от главата ми. Основно така релаксирам, както и с футбол от английската Висша лига пред телевизора."

Йордан Караджов не спира да предизвиква себе си и да опитва нови неща. Музикантът се снима в първата си филмова роля в лентата на режисьора Исидор Карадимов "Цената на властта". Героят на Йордан Караджов краде документи, уличаващи сделките на задкулисието. Какво още да очакваме от фронтмена на "Сигнал"? Със сигурност още много рок и паметни концерти!

Четете още

Легендата Данчо Караджов: Време е всички съветски паметници да изчезнат!

Легендата Данчо Караджов: Време е всички съветски паметници да изчезнат!

Йордан Караджов кръстил "Сигнал" на паста за зъби

Йордан Караджов кръстил "Сигнал" на паста за зъби

Реклама
Реклама
Реклама