Реклама
https://m.bgdnes.bg/shou/article/1774346 www.bgdnes.bg

Фолкпевицата Ванеса: Лили Иванова ме събра с гаджето ми

- Ванеса, може ли да се пробие в попфолка, без да се предизвикват скандали като порноклипове, кубици силикон и други пикантни неща?
- В днешно време е трудно да пробиеш навсякъде, не само в попфолка. Скандалите привличат вниманието на хората, но силно се надявам, че ще успея да се наложа с глас и с проектите, които смятам да реализирам занапред, а не с историите около мен.
- Имаш ли си гадже?
- Да. С приятеля ми сме заедно от четири години. Много се разбираме и подкрепяме взаимно. Благодарна съм му, защото постоянно ме мотивира и помага за всичко. За първи път се видяхме на едно мероприятие, на което бях поканена да пея, а той беше гост. Когато започнах да пея, той демонстративно се обърна към мен и ме гледаше непрестанно. Толкова се притесних, че си обърках песента. Хубавото е, че пях на испански и никой не разбра. След представянето ми веднага се оправих и си тръгнах, след което с него започнахме да си пишем. Признавам си - аз бях по-настоятелната. Поканих го да дойде с мен на концерт на Лили Иванова и... всичко се случи от само себе си. Не се притеснява от феновете ми, напротив. Той се радва дори повече от мен, когато види, че ме приемат добре.
- Би ли го зарязала, ако станеш известна?
- Категорично не.


- Интересуваш ли се от политика?
- Не.
- Какво мислиш за комбинацията певица - футболист, която е толкова актуална през годините?
- Професията не е важна, когато двама души искат да бъдат заедно. На първо място трябва да се разбират, да се подкрепят и да се обичат. Важно е човекът, с когото си, да те кара да се чувстваш добре - другото няма значение.
- Участвала си в "Мюзик айдъл". Може ли да се каже, че музикалните формати дават начален старт на изпълнителите, или напротив - след това изпадат в забрава?
- Един такъв формат може да ти даде голям старт, но всичко зависи от самия теб. Участието ми в "Мюзик айдъл" много ми помогна, тъй като ме мотивира да започна да усъвършенствам гласи си, а и да гоня целите, които съм си поставила, и да не се отказвам.
- Родителите ти подкрепят ли те?
- Да, напълно. Те много се гордеят с мен и са изключително щастливи от успехите ми.
- Пееш ли под душа?
- Да, винаги. А и не само там. Пея постоянно и навсякъде. Даже съм го правила и по време на лекции в университета.
- Била си добра спортистка. Защо се отказа?
- Спортувала съм лека атлетика четири години - от четвърти до осми клас. Състезавах се в дисциплината многобой. Натоварването е много голямо. Има бягания и скокове, както и хвърляне на гюле.
- Хвърляла си гюле?
- Да, колкото и невероятно да изглежда. Наистина бях добра, имах талант. Имам спечелени два републикански медала (сребърен и бронзов) от 2005 г., но в осми клас влязох в гимназия и вече ми беше много по-трудно да тренирам. Времето не ми достигаше за всичко, което исках да правя, затова трябваше да направя своя избор. Беше ми наистина трудно да се откажа от спорта, но прецених, че образованието на този етап е по-важно за мен.
- Има ли общо между попфолка и спорта?
- И в двете има голяма конкуренция, и за двете трябват постоянство, хъс и много работа. Спортът те учи да бъдеш дисциплиниран, изпълнителен, борбен, да не се отказваш. Качествата, които съм придобила от спорта, ще ми помагат занапред.
- Защо реши да се насочиш точно към попфолка?
- Ценителка съм на хубавата музика и песни, независимо от кой жанр са. Харесвам попфолк, но също така и фолклорни, български и чужди поп песни. Към попфолка се насочих, защото ми харесва като звучене и мога да получа по-голяма реализация.
- От кога се занимаваш с музика?
- Първата ми сценична изява беше на 9 години. Тогава за пръв път се явих на конкурс и го спечелих. Най-големият конкурс, на който съм се явявала, е "Мюзик айдъл 2". На него достигнах до театралните кастинги в София и това ме мотивира да започна да се занимавам професионално с музика, като ходя на уроци при педагог, който да усъвършенства гласа ми. Това много ми помогна и смея да твърдя, че за две години имаше голяма промяна върху гласа и техниката ми на изпяване.
- В криза ли е жанрът?
- Днес попфолкът е много различен отпреди 10 години. С всеки изминал ден звученето на песните се променя и става все по-модерно с елементи на поп. Забелязвам, че всички колеги се стараят песните им да бъдат различни. Доволна съм от себе си и от това как започна началото на кариерата ми. Знам, че ще ми бъде трудно, но това е съвсем нормално. В живота никога нищо не е лесно, винаги трябва много да работиш и да се бориш за това, което искаш. Борбена личност съм и никога не се предавам - когато искам нещо, рано или късно го постигам.
- Говориш ли си с по-опитните в жанра и какво ти споделят?
- С колегите ми не се виждаме често и поради това нямаме възможност много да си комуникираме. Причината е, че не живея в София. Винаги се вслушвам в думите на по-опитните. Те наистина много ми помагат - дават ми съвети, все пак съм в самото начало и имам какво да науча от тях. Всички ме окуражават и ми пожелават успехи занапред, за което съм им много благодарна.
- Какво ти каза Алисия, с която се появихте заедно на участие?
- Тя е много добър човек, много приятна. Първото ми представяне беше на нейно участие. Тя ме успокои и предразположи. Каза ми, че е нормално да се притеснявам и че всеки е минала по този път, че всичко ще мине добре и няма от какво да се плаша.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама