Реклама
https://m.bgdnes.bg/futbol/article/19144472 www.bgdnes.bg

Генчев и Томаш заровиха томахавките преди дербито "Левски" - ЦСКА

Треньорите на "Левски" и ЦСКА Станислав Генчев и Александър Томаш заровиха томахавките преди  дербито на стадион "Васил Левски". Преди няколко седмици между двамата възникна напрежение след изказванията в медиите и социалните мрежи. Първо Генчев каза, че ЦСКА не е конкурент за титлата, а Томаш обяви "сините" за рекордьор по втори места. По-късно наставникът на "Левски" стигна по-далеч, наричайки ЦСКА "продължител на Литекс Ловеч и Чавдар Етрополе".

Това изглежда е забравено и треньорите на двата гранда спазиха добрия тон преди днешното дерби. "Реплики никога не е имало между мен и Станислав Генчев - каза Томаш на брифинг преди днешния мач. - Между нас има уважение, реплики има в пресата. Аз искам да изведем треньорската професия на друго ниво - уважение към всеки един колега."

Реклама

От своя страна Генчев похвали ЦСКА, без да се заяжда по никакъв начин със съперника. "И двата отбора можем да се изненадаме - коментира "синият" наставник. - ЦСКА направи солидна селекция, привлече много качествени футболисти. Надяваме се, че ние ще изненадаме ЦСКА. Привлякоха много качествени футболисти. Някои от тях закъсняха с подготовката, но сега са подобрили много неща - и кондиционно, и игрово."

Двамата треньори очакват футболен празник на стадион "Васил Левски" и се надяват да се насладят на мача.

"За всеки един треньор е приятно да се изправи в такъв сблъсък - коментира Генчев. - Който иска да излезе победител от този мач, трябва да излезе със самочувствие и да си вярва във възможностите си. Най-важно е отборът да бъде смел и да търси победата докрай. Мисля, че феновете ще оценят представянето ни. Билетите са изкупени и ще имаме подкрепа. Трябва да оправдаем тази подкрепа и да ги зарадваме с успех."

"Това е мач, на който трябва да се насладим - каза от своя страна Томаш. - Знам заряда, участвал съм като футболист в този мач. Цяла България го очаква. Ние сме спокойни, при нас няма напрежение. Очакваме мача с усмивка. Доста съм спокоен и очаквам да се насладя на този мач."

Четете още

Генчев с контраатака: ЦСКА е продължител на "Чавдар" и "Литекс"

Генчев с контраатака: ЦСКА е продължител на "Чавдар" и "Литекс"

Томаш се подигра на "Левски"

Томаш се подигра на "Левски"

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама