Реклама
https://m.bgdnes.bg/shou/article/19011050 www.bgdnes.bg

Искрен Пецов става лице на фестивала на чесъна

Изпълнителят изумен, че предлагат зеленчука сладък, захаросан и като стафида

Искрен Пецов е на път да става лицето на фестивала на чесъна, провеждащ се в с. Долни Раковец. "Бях водещ на събитието тази година за пръв път. Получи се много успешно и вероятно догодина да бъда пак там. Дай Боже да стана лицето на празника", сподели пред "България Днес" обичаният певец.

Реклама

Фронтменът на "Латинопартизани" е доволен от успеха си на водещ на двудневното тържество в радомирското село. "Много от земеделските продукти в околността се разпродадоха на първия ден, но чесън имаше предостатъчно и за двата. Имаше състезание за красота за чеснови плитки. Бях само водещ този път, но обещах следващата година да участвам и аз", увери пред нас артистът.

Изненадващо поп звездата от Русе не е консумирал и една скилидка от здравословния зеленчук: "Предупредих всички около мене в района да ядат чесън, за да не се нахвърлям да нацелувам някоя девойка", шегува се той и продължи: "Но се оказа, че не ядох сурови скилидки. Хапвах повече сладки с чесън, печива с чесън, но суров - не. В сладкия си вид изядох една цяла глава!"

Именно този сладък чесън грабва сърцето на Пецов, за който ни разказа повече: "За първи път видях и опитах. Беше ми представено от шеф Ангелов от "Хелс Китчън", който също беше гост на фестивала. Той беше направил сладки и солени неща от зеленчука. Подари ми един маринован чесън, който прилича на стафиди. Държи се в мед, той просмуква захарта на меда, след това се държи няколко месеца на сухо, за да изсъхне, и като отвориш главата, скилидките изглеждат като захаросани стафиди! Много е сладко и почти не мирише на суровия си вид. Вкусът ми напомня на шоколад с люти чушки. Нахвърлиха ми на две на три рецептата и ще я пробвам вкъщи", завърши певецът, който се прибира от Долни Раховец с камара чеснови подаръци.

Четете още

Искрен Пецов стана градинар

Искрен Пецов стана градинар

Искрен Пецов го направи с гореща фолкпевица

Искрен Пецов го направи с гореща фолкпевица

Искрен Пецов мези цаца с бира преди концертите с кауза

Искрен Пецов мези цаца с бира преди концертите с кауза

Искрен Пецов празнува рожден ден на концерт с кауза

Искрен Пецов празнува рожден ден на концерт с кауза

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама