Реклама
https://m.bgdnes.bg/shou/article/2482822 www.bgdnes.bg

Продуцентът на "Хубава жена" и "Боен клуб" е бил израелски шпионин

Слухове за предполагаемия двойнствен живот на холивудския продуцент Арнън Милчън се носят отдавна, но сега той ги потвърди, съобщи Асошиейтед прес.

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева

Реклама

В интервю за израелска телевизия роденият в Израел продуцент, участвал в създаването на хитове като "Хубава жена", "Поверително от Ел Ей" и "Боен клуб", призна, че от години е шпионирал за Израел. Милчън каза, че е събирал информация, закупувал е оръжия от името на страната за повишаване на нейната предполагаема ядрена програма.

В мащабно интервю, излъчено в понеделник по израелския Канал 2, Милчън подробно разкри поредица от тайни дела, в които той е участвал, и в частност как е помогнал за покупката на техника, нужна на Израел за експлоатиране на ядрени бомби.

"Направих това за страната си и се гордея", заяви той. Милчън посочи, че и други големи холивудски имена са замесени в тайните му дела. Той казва, че дори и в Холивуд продължава с нелегалната си дейност и поддържа тесни връзки с правителството на Израел.

От средата на 70-те години 68-годишният Милчън е продуцирал над 120 филма, работейки в тясно сътрудничество с режисьори като Мартин Скорсезе, Роман Полански, Серджо Леоне и Оливър Стоун. Той е в особено близки отношения с Робър де Ниро.

"Чувал съм, но не бях сигурен", каза Де Ниро за заниманията на Милчън.

Според неофициална биография, публикувана преди две години, Милчън е работил за вече несъществуващото Бюро за научните отношения, известно като „Лекем". Това е служило за получаване на информация за секретни отбранителни програми. Бюрото е било разпуснато през 1987 г., след като беше замесено в скандал с шпионаж. Заради този скандал Джонатан Полард, цивилно разузнаващ анализатор за военноморските сили на САЩ, беше осъден на доживотен затвор.

Реклама
Реклама
Реклама