Реклама
https://m.bgdnes.bg/shou/article/2487938 www.bgdnes.bg

Антон Радичев: Стоянка не знае какво говори!

Актьорът Антон Радичев:

Стоянка не знае какво говори!

Човек трябва да е наясно кога да слезе от сцената

Лили АНГЕЛОВА

"Пълни глупости са думите на Стоянка Мутафова, която каза, че съм бил гадже на великия Парцалев. Не мога да ви опиша колко изключително обиден се чувствам! Аз толкова уважавам тази жена, та ние с години сме работили по сцените заедно и изведнъж... откъде изобщо й хрумна тази глупост, Боже мой!" Така с мъка в гласа сподели огорчението си от великата Стоянка Мутафова актьорът Антон Радичев пред "България Днес".
Само преди дни 91-годишната актриса Мутафова нарече актьора "гей на Парцалев" в предаването на Мартин Карбовски. "Парцалев имаше много гаджета, едно от тях беше Баба Тонка - Антон Радичев", хвърли бомбата от телевизора знаменитата актриса. Според Мутафова Парцалев и Радичев имали гей връзка през 70-те и той му носел куфарите на участия. Когато Радичев влязъл във ВИТИЗ, обърнал гръб на Парцалев.
"Георги страдаше тежко и идваше да плаче на рамото ми от любовна мъка", поясни Мутафова.
"Първо, това въобще не са верни неща. И не смятам, че изобщо трябва да се оправдавам. Но ето, ще го направя пред вас - аз, Антон Радичев, никога не съм харесвал момчета и мъже! Ожених се през 1974 г., през 1975 г. ми се роди дете, сега вече имам и две внучета. Боже мой, може ли така да се говори! Не знам на самата Стоянка не й ли е неудобно така да бръщолеви това? Не й прави чест. И друго си мисля да ви кажа - човек все пак трябва да има достойнството да се оттегли от сцената, преди да е почнал да се излага напълно! Не може да сипеш кални думи по колеги за щяло и нещяло, ей така, както и когато ти скимне", продължи още по-разочарован Радичев.
Бившият актьор от "НЛО" и "Етажна собственост" си обяснява нападката на комедиантката номер 1 на България с факта, че наскоро той бил поканен на нейното място в постановката "Михаил Мишкоед" на Сава Доброплодни от частния театър на Искра Радева - "Искри и сезони".
"Преди това Стоянка е играла ролята на Баба Марта. Сега пробваха мен и с Искра се разбрахме да участвам в постановката. Предполагам, че оттам идват всичките ми главоболия. Сигурно Стоянка нещо се е засегнала, че вече няма да участва, и е решила да ми върне с тези думи. Иначе ние с нея няма какво да делим. Каквото и да е, много съм обиден, много, дори не ми се говори", тъжно обясни пред "България Днес" актьорът.


Въпреки огорчението си Антон Радичев не смята, че трябва да се обажда на 91-годишната актриса, за да й иска обяснение. "Нищо не й дължа. Не искам изобщо повече да говоря по темата. Аз съм човек на възраст и в края на краищата си имам достойнство. Човек все пак за едната чест живее и не може така да се говори, не може", завърши изповедта си популярният актьор, известен с многобройните си роли в киното, театъра и телевизията.
Самата Стоянка Мутафова не вдигна телефона си за коментар.

Реклама

Георги Мамалев:

Заедно сме ходили по гаджета!

Абсолютна неистина е това твърдение на г-жа Мутафова! Та моят живот е минал с този на Тонката и в това отношение дори мога да му бъда гарант. Ние заедно сме ходили по гаджета във ВИТИЗ, снимали сме толкова пъти, дори съм бил на сватбата му, жена му познавам, абе нямам думи!У Така Георги Мамалев обясни първо на шега, после на сериозно факта, че колегата му от НЛО изобщо не си пада по мъжете.
"Но знаете ли, и на мен ми е тъжно, че Стоянка Мутафова така напада Антон. Та тя утре може да се обърне и срещу мен да измисли нещо, знам ли? Преди време го направи и с Кирил Кавадарков! Тъжно е. Мога само да цитирам един велик певец - Елтън Джон, ето той е хомо, не моят приятел и колега: "Моето място под прожекторите вече не е същото". Та и г-жа Стоянка Мутафова трябва да се замисли над думите му. Защото и на мен много ми се иска да тичам по сцената както като млад, ама не става. Вече съм на 61 г. и трябва да се държа подобаващо за възрастта си!

Славчо Пеев:

Не знам дали говори истината

Стоянка Мутафова е напълно с ума си, моля ви се! Като цяло тя е доста откровен човек, но право да ви кажа, не знам дали думите й са истина или не. Нямам никаква представа. Аз също съм бил от близките на Георги Парцалев, но по моето време Антон Радичев изобщо го нямаше в неговия кръг, сподели за "България Днес" и колегата на актьора от Сатиричния театър "Алеко Константинов" Славчо Пеев.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама