Реклама
https://m.bgdnes.bg/shou/article/2575104 www.bgdnes.bg

Опасна протеинова диета докарала подагра на Дани Милев

Композиторът Дани Милев е поредният, опарил се от диети. 4 години той спазвал протеинова диета, от която свалили около 10 кг. Първоначално тя не му подействала, но след 5-6 месеца започнал рязко да слабее. Това сподели самият той в предаването „Преди обед" по bTV.


Когато качвал килограми, Милев пак се захващал с диетата и пак свалял. Така живял няколко години. В един момент, обаче, му открили високо кръвно. Когато си направил пълни изследвания се оказало, че има високи показатели на пикочна киселина и подагра. „Аз до голяма степен смятам, че стресът, който е веднъж, и второ, тази диета ми е допринесла да си увелича пикочната киселина в организма и да получа заболяването подагра, което е нелечимо, което в момента не позволява да се пази диета", оплака се той.

Реклама

Сега той спазва хранителен режим, но не за отслабване, а избягва храните, които биха повишили количеството на пикочната киселина.

Диетологът Ипократис Пападимитракос подчерта, че при всеки човек има индивидуални особености. Храненето трябва да се съобрази с особеностите на всеки отделен човек. „Хората са различни, диетите трябва да са различни и трябва да обслужват целта", обясни той. „Дани е сбъркал в това, че просто един приятел му е дал една диета", допълни той.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама