Реклама
https://m.bgdnes.bg/shou/article/4159058 www.bgdnes.bg

Деси Цонева: Янчо Таков е минало

Ще искам пълни родителски права, казва щерката на Митко Цонев

Коя е тя?

Деси Цонева е дъщеря на журналиста и телевизионен водещ Димитър Цонев. Завършва Италианския лицей, учи икономика в Италия, след което завършва и журналистика и масмедии в УНСС. Започва кариерата си като репортерка в БНТ, а в момента е част от екипа на "Жените говорят" по ТВ7. Деси има син от брака си с Янчо Таков-младши, с когото през последните месеци са в повече от обтегнати отношения и в момента се бори за пълни родителски права.

Ина ИЛИЕВА

- Деси, кога разбрахте, че искате да се отдадете на журналистиката?

- Да твърдиш, че си отдаден на журналистиката при моя опит и история, е самонадеяно и несериозно. Харесвам тази работа, няма спор! А и семейството ми от години е трайно свързано с нея, така че аз винаги съм живяла в среда, в която новините са били ежедневна част от живота ни вкъщи. В този смисъл влюбването ми в журналистиката бе логичен и естествен процес. Журналистиката обаче, както всъщност и много други професии, изисква голяма отдаденост и константна работа за лично усъвършенстване. Старая се, доколкото мога. Би ми било приятно един ден да ме нарекат журналист.

Реклама

- Казвали сте в свои интервюта, че бившият ви съпруг Янчо Таков ви е пречил да се развивате? Какво точно имате предвид? Толкова ли различни сте двамата?

- Да, различни сме. Но това май е нормално... От друга страна да отричаш възможността на един човек да се променя е светотатство! Аз персонално проумях, че няма как да прехвърлям вината за някои свои неуспехи върху Янчо. Ако е имало проблем, то той най-вероятно е бил и в мен. Семейството е съставено от двама, а и без компромиси не става. Сега се старая да живея, опирайки се на тази философия.

- Имахте ли съмнения още в началото на брака си, че няма да просъществува дълго?

- Коя жена би подходила към една толкова сериозна крачка, ако е изпълнена със съмнения? Не, нямах такива. Но това е животът...

- Може ли да се определи като грешка на младостта?

- Няма грешка. Не мога да си позволя да квалифицирам толкова важни моменти от живота си като грешки! Просто не се получи. Как може синът ми Яни да бъде грешка?! Та той е смисъл!

Реклама

- Какво според вас е нещото, което да задържи здраво едно семейство през годините? И кое може да го срине?

- Доверието. И съответно загубата му.

- Ще искате ли пълни родителски права?

- Да. Имам си лични причини за това и така съм решила да подходя в момента.

- Въпреки че сте категорична, че не искате да споменавате името на Тодор Славков, няма как да не ви попитам, не сте ли му бясна? Стената му във Фейсбук е пълна със статуси, в които присъства вашето име, и явната му цел е да ви злепостави по някакъв начин.

- Не, не съм бясна на Тодор. Той имаше празник и може да го отбележи така, както намери за добре. Тодор ми е приятел и ми е тъжно, че това недоразумение доведе до напрежение в отношенията ни. Аз обаче вярвам в неговата интелигентност и се надявам, че скоро тази глупава история ще остане зад гърба ни. В онзи момент реагирах емоционално, но това, мисля, е най-естествената реакция на всяка майка. Бъркам ли?

- С какво ви промени раждането на сина ви? Бяхте ли готова за дете, когато забременяхте?

- Показа ми щастието. Преди това имах илюзии относно неговата същност. Нищо не ме прави по-щастлива от Яни.

- Изпитвате ли трудности с възпитаването на малкия Янчо? Помагат ли ви родителите ви с отглеждането му?

- Родителите ми помагат изключително много. Родителите на Янчо също. Възпитанието на едно дете, както всяка една майка знае, въобще не е лек процес. Да, имало е трудности, но май именно в тях и бъдещето се крие смисълът.

- Обвързана ли сте в момента? И имате ли нужда от някого до себе си?

- Не желая да отговарям на този въпрос, защото интригата е част от съвременната българска преса. Нищо лично!

- Какъв мъж може да грабне вниманието ви? Какви качества трябва да притежава?

- Да обича мен и детето ми.

- Доверчива ли сте по отношение на мъжете?

- Да, дори някой път съм наивна. Но не се оплаквам.

- Смятате ли, че една жена може сама да отгледа детето си? Колко силна трябва да бъде?

- Нима няма хиляди примери в тази посока?! Колко самотни майки възпитават прекрасни деца! Любовта дава сили, невероятни сили!

- Можете ли да кажете категорично, че Янчо Таков е минало за вас и никога не бихте се върнали назад?

- Казвам. Той е минало за мен.

- Слуховете, че баща ви е човекът, на когото разчитате за място в телевизията, не спират да се разпространяват из медийните среди. Има ли истина в това, или винаги сте разчитали само на себе си?

- Да, баща ми е име в телевизията. И ще остане такова! В същото време искам да знаете, че въобще не е лесно да вървиш след някой, постигнал толкова много в журналистиката. Това е отговорност. Може би невинаги съм била на ниво, но най-ценното за мен е, че се опитвам и не спирам да се старая в ученето. Удивлява ме способността на хората да очакват от другите това, което им е най-трудно да очакват от самите себе си.

- Разчитали ли сте някога на известността на баща си, за да постигнете нещо?

- Целенасочено и съзнателно със сигурност не. В същото време аз съм негова дъщеря. Погледнете на ситуацията от тази гледна точка. Кое дете не разчита на баща си?! А и кой баща не стои винаги зад детето си?!

- И обратното - имало ли е моменти, когато името на баща ви да ви е пречило и хората да ви приемат само като дъщеря на Митко Цонев?

- Да. Имало е и такива случаи. Животът е шарен. Освен това аз отдавна съм проумяла, че с един човек няма как всичко да е наред, ако изведнъж започнат да го харесват всички! Логиката и динамиката на живота са такива - ден, нощ, прилив, отлив, успех, неуспех... Това, което ни прави успешни хора, е способността да се борим и да се променяме. Поне аз мисля така...

- Как искате да се развива професията ви занапред? Споменахте за собствено предаване по време на гостуването си в "Добро утро, България"?

- Надявам се. Все още обаче нищо не е напълно ясно.

- Бихте ли насочили сина си към същата професия?

- Не бих насочвала сина си професионално. Аз вярвам в него, което значи, че бих повярвала и в бъдещия му личен професионален избор. Яни е самостоятелен човек и един ден той най-добре ще знае кое и какво е важно за него.

- Как взехте решението да станете част от екипа на "Жените говорят" по ТВ7?

- Предложиха ми и приех. Работя със страхотен екип, при който забавлението е част от самата работа. Ако се замислите - форматът на самото предаване го предполага.

- Преди това работехте с Любо Нейков в предаването "Голата истина". Имахте ли притеснения относно напускането от Би Ти Ви? Имаше ли момент, в който да съжалите за решението си?

- Не. И тук не става дума за Би Ти Ви, а за факта, че в нашата работа това са естествени неща. Всъщност в нашата професия има голямо текучество, което освен с голямата конкуренция е свързано и с изключително несигурната работна среда. Както сами виждате, в сходна ситуация са много колеги.

- Виждахте ли перспектива в "Голата истина"?

- Ясно е, че в подобен формат няма как да очакваш, че един ден ще станеш новият Джей Лено. Нека бъдем сериозни... Иначе предаването бе добре замислено, продуцентите бяха сериозни хора, но от неуспех не е застрахован никой...

- Сменили сте три телевизии. От коя научихте най-много и смятате ли, че в момента сте намерили точното място?

- Най-много относно тази работа, разбира се, съм научила от баща си. Иначе по нещо съм научила навсякъде. Със сигурност въпреки пренебрежението през последните години на доста хора реално най-голямата школа бе и си остава БНТ. Реално, ако има място, в което с удоволствие бих работила, отново е именно БНТ.

Реклама
Реклама
Реклама