Реклама
https://m.bgdnes.bg/shou/article/4367426 www.bgdnes.bg

Люси Иларионов, режисьор и певец: Мария Илиева знае с кого да си легне

Кой е той:

Людмил Иларионов, по-известен само като Люси, е български актьор, режисьор и певец. Започва кариерата си като млад попфолк изпълнител и бързо набира популярност. Автор е на клиповете към едни от най-известните попфолк песни. От няколко години насам е щастливо обвързан с младата надежда на "Пайнер" Ани Хоанг.

Ина Илиева

- Като човек, тясно свързан с родния шоубизнес и светски живот, как оценявате тазгодишния сезон на "ВИП брадър"?
- Честно казано, нямам много време да посветя на това предаване. Не мога да коментирам самото шоу, но съм наясно с хората, които са вътре. Интересното е, че излязоха наяве тайни от личния живот на участниците, за повечето от които и преди това се знаеше от предишни публикации в медиите.

Реклама

- Защо това шоу придобива такава популярност сред българите?
- По всичко личи, че българите харесват тези интриги, които всяка година са в къщата. Единственото, което виждам, дори без да следя изцяло предаването, е едно лицемерие във всеки един от участниците, задкулисни игри и т.н. Това привлича вниманието на българските зрители, това ги храни явно. В страни например като Гърция направиха "ВИП брадър" няколко сезона и спряха, а при нас е от толкова години и всеки път жъне огромна популярност.

- Вие лично бихте ли влезли в подобно шоу?
- Не знам, не мога да кажа със сигурност. Взех участие в "Денсинг старс", който е много по-различен формат и тогава продуцентите ми подхвърлиха нещо като предложение, но впоследствие официално не са ме канили. Бих помислил.

- Освен "ВИП брадър" в момента вървят още два телевизионни формата, които обаче са музикални. Като част от музикалния шоубизнес с какво око гледате на тях?
- Ето тук съм много по-подготвен, отколкото за "ВИП брадър". На тези музикални формати искрено им се дразня, защото използват млади таланти, а после ги изоставят и не им помагат в развитието. Виждаме едни безкрайно талантливи момчета и момичета, които дават всичко от себе си не само да продължат напред в надпреварата, но и с надежда да направят кариера след финала. Мъчно ми е просто. Особено когато видя участници, които се явяват за втора или трета поредна година и по всичко личи, че те виждат в своето участие една възможност за светска кариера, която обаче остава само някъде в съзнанието им.

- В кого смятате е проблемът - в самите участници или в журито, които обещават звездното бъдеще?
- Журито е там, за да си вземе хонорарите. Това е главната им цел. В празните обещания е проблемът. Пускам "Х фактор" и виждам Саня Армутлиева, която вижда тези талантливи деца като една възможност да забогатее. Обвързва ги с някакъв договор за няколко години, но в крайна сметка не прави нищо за кариерата им. Колко от победителите придобиха такава популярност, че да могат да живеят и да изкарват добри пари от това? Роксана например проби с таланта си, защото Ивана й помогна след "Гласът на България" и сега е в "Пайнер". Колкото и да не им се иска на някои хора, истината е, че само в попфолк бранша можеш да направиш добри пари. Имаме много добра поп музика, успешни изпълнители като Графа, но такива се броят на пръсти.

- Да, но в музикалните формати не се гледа с добро око на участниците, които изпълняват попфолк.
- Да, те гледат с пренебрежение на тези хора. В "Гласът на България" са малко по-склонни да приемат човек, който се яви на кастинг с попфолк песен или народна музика, но в "Х фактор" това е недопустимо. А ако погледнем реално - изпълнявайки песен от този жанр, човек също може да разгърне певческите си способности. Ако зависи от мен, бих направил такова шоу, но да се допускат само хора, изпълняващи попфолк и народна музика. Какво лошо има в това, щом повече от половината българи слушат този жанр?

- Измества ли рапът попфолк музиката?
- Не може да я измести напълно. Но попфолкът се изчисти, а рап парчетата са пълни с цинизми. Скоро четох, че рапърът 100 Кила има огромен брой гледания на песните си, което било рекордно. Аз го уважавам като изпълнител, но ако погледнем реално на нещата и се провери по-обстойно, става ясно, че една Андреа има песен с много по-голяма гледаемост. Хората просто харесват хубавата музика, каквато и да е тя. Това е истината и тя не трябва да бъде изопачавана. Бях наскоро в един клуб. До едно време пускаха рап, после започна попфолк. И както хората се забавляваха на едното, много бързо превключиха на другото. Те искат хубава музика и това си е.

Реклама

- Говорейки за талантите, произлезли от музикалните формати, кого бихте определили като най-успешен.
- Една Михаела Филева например, която Мария Илиева премахна още в началото на минал сезон на "Х фактор". Тук има известна доза женска злоба. Защото Михаела пее чудесно, танцува перфектно, истински артист е. И нещо, което няма как да не отдаде значение - по-млада е. Но и без да е финалист в "Х фактор", още с първите си песни стана хитов изпълнител сред по-младото поколение.

- Сам споменахте името на Мария Илиева. Какво смятате за общото й парче с Криско, което освен че спечели огромна популярност, предизвика и гнева на СЕМ преди месец?
- Разочарован съм от решението й да направи тази песен. Да, това се слуша, но това си е стилът на Криско, а не нейният. Плюс това няма защо да отрича попфолк музиката, след като самата тя пее вокалите в една от първите ми песни - "Вещица". Тоест и тя е изпълнявала този жанр. Бях повече от учуден, че именно тя е била избрана за награда за най-влиятелна дама в българския шоубизнес. Това не мога да го приема.

- В последно време не сте настроен приятелски към нея. На какво се дължи това?
- Много съм уважавал Мария Илиева и сега не мога да отрека, че има страхотен глас. Ние сме били двойка преди много години и смело мога да твърдя, че аз съм й помогнал да започне певческата си кариера. Уредих й две участия, заради мен започна да пее с група "Каффе". Освен гласовити възможности тя има и таланта да знае с кого да си легне, за да успее. Преди време се срещнахме съвсем случайно, аз бях с половинката ми Ани Хоанг и още 15-ина човека от екипа ми, с които работим от дълго време заедно. Тогава разбрах колко много се е променила. Мария се държа необяснимо надменно и ме обиди пред всички. След този случай аз мога да си позволя да кажа всичко за нея. И никога няма да й простя за думите!

Реклама
Реклама
Реклама