Реклама
https://m.bgdnes.bg/shou/article/4381489 www.bgdnes.bg

Лили Иванова пред помощничката: Съжалявам Данчето

Лили АНГЕЛОВА

Вечната война, която от години е на приливи и отливи между Лили Иванова и Йорданка Христова, избухна с пълна сила. Естрадните икони отново извадиха томахавките.

"За два часа взимам три пъти повече пари, вместо да се излагам като Данчето в това предаване за много по-малък хонорар. Гледам я, разбира се, но не се радвам на това, което виждам."

Реклама

Това споделила примата на родната естрада пред леля Диди, жената, която от години се грижи за нейното удобство и комфорт.
Повод за предстоящата нова война между двете най-добри певици от близкото минало стана концертът, който Иванова ще изнесе на 6 ноември в зала 1 на НДК. Билетите за него отдавна свършиха, пуснатите за правостоящи също, а хонорарът, който ще вземе Лилето, надхвърля сумата от 150 000 лв.

"Права е, че само за два часа ще вземе много повече пари от Данчето. Лили никога не би участвала в подобен род шоу като "ВИП брадър", защото е жена с класа. И сега за концерта всичко си движи сама, плаща на участници, за зала, всичко. Единствено, доколкото знам, й помага хранителна верига магазини като спонсор, но само толкова", обясни с възхищение от шефката си 60-годишната помощничка Диди.
Според нея Йорданка Христова й е симпатична с ветрилото, китките и дантелите, но въпреки всичко си била като кола фолксваген. "Лили е друго - ягуар или мерцедес. Такава си е, не прави компромис с нищо", диви се още възрастната жена.
Вещи в занаята твърдят, че за участието си във "ВИП брадър", където влезе преди месец, Йорданка Христова ще вземе 100 000 лева. Това е по-малко от парите, които вечната й конкурентка Лили Иванова ще спечели от представянето си на концерта в НДК само след дни.

Лили и Йорданка винаги са били най-големите съпернички за титлата "БГ естрадна легенда номер 1 за всички времена". От година на година словесната битка между двете се разпалва, но победител още не е излъчен. Последните думи, изречени една срещу друга, бяха преди няколко месеца, когато Данчето навърши 70 години. Именно тогава любимката на Фидел Кастро се отпусна и яко нахрани Иванова с думите си, че доста я съжалява за това, че е самотна.

"За много неща й се възхищавам, но и за много я съжалявам - разпя се пред микрофона юбилярката. - Да. Лили има успешна кариера, продължава да пее, продължава да прави концерти, но не й завиждам на самотата. Твърди, че има много приятели, но за мен това не е така. Около нея са навъртат само използвачи и лицемери, а в последните години стават все повече и повече лицемерите. Те постоянно й се умилкват, докато имат полза, но ще й обърнат гръб, ако ползата секне. Лили няма истински безкористен човек до себе си, на когото може да се облегне и да се довери", каза по адрес на Лилито Христова.
Часове след интервюто примата на родната естрада скочи като убодена мечка и се хвърли върху врагинята си.

"Не те ли е срам да ме одумваш като селска клюкарка - беснеела Лили. - Не подозирах, че нивото ти е толкова ниско и че си паднала толкова надолу. Мислех, че в теб има класа, но си била обикновена махленка", захапа я Лили.
Данчето се опита да се оправдае, че журналистите я объркали с въпросите си и я накарали да говори за другите в българската естрада. След това двете разговаряли по телефона цели две минути, но успели да разменят само сурови реплики. Лили уверила Йорданка, че никак не е самотна и е обградена от млади хора, които я обичат. За което Данчето само можела да й завижда. Христова осъзнала, че наистина я е засегнала много и решила да й се извини, но на телефона на изпълнителката на "Камино" никой не отговарял.

И Воче я настъпи

В къщата на "ВИП брадър" Йорданка Христова понесе поредния удар, и то от колежка - от певицата Камелия Воче. "Лили Иванова е моята учителка в музиката и абсолютен кумир. Няма друга звезда като нея в България. За пръв път пред публика изпях именно нейна песен в първи клас и оттогава владее сърцето ми, както и на всички българи", натърти в присъствието на Христова Камелия Воче. Думите й видимо жегнаха Данчето и тя побърза да се отдалечи, за да не слуша повече, а после сподели болката си с Евгени Минчев, признавайки, че е бясна.

Реклама
Реклама
Реклама