Реклама
https://m.bgdnes.bg/shou/article/4381697 www.bgdnes.bg

Иво Аръков израснал в бедност

Секс, побой и красиви жени. В последната година младият актьор Иво Аръков се забърка в куп скандали. Стана популярен, но това не се дължи на добрата му актьорска игра, а на драматичните му любовни връзки. Раздавайки го "холивудски" мачо, Иво се прочу сред родния елит с "две псевдовръзки с две незначителни жени". С тези думи във "ВИП брадър" го нападна Евгени Минчев.

Връзката му с Мика Стоичкова остави най-емблематичния спомен за него в хайлайф средите. След скорошната си раздяла името на Иво Аръков беше забъркано в поредица от скандали, свързани с футболната щерка, като дори се намекваше, че нападението над него се дължи точно на любовните им драми. Мика дори беснееше из социалните мрежи, където открито нападаше и заплашваше Иво. Напрежението доби чутовни размери след намесата на Мария Илиева в отношенията на двойката. Така се заформиха нови триъгълници и драми, които доведоха до раздялата на Мика с Иво. Оказа се обаче, че любовта не е била толкова истинска и силна, щом Аръков успя да забрави Мика и за няколко седмици в къщата на Големия брат заформи нова афера с пиарката Ива Екимова. Двамата станаха доста близки по време на престоя си, като нескрито интимничеха, гъделичкаха се и се прегръщаха непрекъснато.

Реклама

Сега, когато Ива излезе, Иво очевидно се чувства самотен, но никога не е късно да насочи вниманието си към някоя от другите свободни дами. Образът на мачо съвсем доскоро е бил напълно чужд за Аръков. Израснал в бедност в малкия град Белослав, Иво определено не давал признаци в юношеските си години, че ще се превърне в един от най-обсъжданите родни плейбои.

Звездата му изгрява с участието му във филма на Иван Владимиров и Валери Йорданов "Кецове". Играта му на големия екран обаче не се дължи на самородния талант, както при повечето артисти, а на подготовката от страна на Сия Папазова и проф. Атанас Атанасов.

Иво Аръков носи в себе си едно тежко, но и забавно детство. Израснал е в бедно семейство, още от ранни години се бори с нищета, но никога не е загубвал чувството си за хумор. Така го описва една от учителката му от СОУ "Свети Кирил и Методий" и майка на неговия най-добър приятел от детските години.

"Като дете и юноша проблемите не успяха да повлияят на характера му. Иво успяваше да ги посрещне и надживее от шеговитата страна. Дори си спомням случка, в която Иво и синът ми си загубиха ключовете от колата на плажа. След като се прибраха голи, боси и мокри, Иво се смееше на случката, докато синът ми беше ядосан. Той винаги беше желана компания, защото знаеше как да разведри обстановката", разказва жената.

Иво проявява актьорските си заложби едва в 12-и клас. Тогава се насочва към школата на Сия Папазова. Тя е жената, изиграла ключова роля в живота на Иво Аръков. С помощта на баща си той започва подготвителен курс за кандидатстудентските изпити на НАТФИЗ в школата на детско-юношески театър "Златно ключе" именно под нейното крило. Впечатлението, което Аръков оставя у преподавателката, е на много скромно, възпитано и добро момче.

Реклама

"Имаше една приятна момчешка външност. Беше много земен и истински човек. Сестра ми, лека й пръст, го доведе в края на годината, когато завършваше и ми каза: Моля те, подготви го за НАТФИЗ. Когато започнаха заниманията ми с него, се ужасих от липсата на каквото и да било художествено слово у него", припомня си днес учителката.

"Баща му го водеше всеки ден вкъщи за уроците и все ме питаше дали ще успее да влезе. Иво за съжаление беше пропуснал много игрално време и буквално хващаше последния влак, последния си шанс за театралната сцена. И макар че чета от време на време в интервюта негови изказвания, че от малък пишел стихове, свирел на пиано и носел изкуството в себе си, аз лично не знаех това и не съм сигурна доколко е вярно. Той започна от нулата и аз искрено не вярвах, че ще влезе в НАТФИЗ. Затова го изпратих на подготвителния курс на проф. Атанас Атанасов и му казах: „Слушай Иво, каквото каже Наско - това е. Ако ти каже, че нищо не става, се прибираш вкъщи и се отказваш.“ След края на курса той дойде при мен с усмивка и ми каза: " Знаеш ли какво каза проф. Атанасов? Наесен задължително да се явят Иван, Драган, Цанкан и Иво Аръков."
Според неговата ръководителка Иво е получил рядък артистичен шанс.

"След време, като говорих с Наско и го попитах: Ти сериозно ли ще го вземеш, а той ми отвърна, че Иво притежава чудесна мъжка външност, а не женоподобна като на повечето, които влизат в НАТФИЗ. След това започнаха много да го хвалят, а той много да се учи и не се учудих, че Явор Гърдев го взе в спектакъла си. Като студент започна да показва и други способности. Започна да пише стихове, при това не лоши, което ме навежда на мисълта, че е започнал да става по-дълбок човек. Радвам се, че успяхме да му помогнем и да дадем на сцената такъв актьор", казва Сия Папазова.
Относно участието му във „ВИП брадър“ Папазова споделя, че според нея това да влезе в къщата е най-голямата му грешка. За самото държание на Иво тя е категорична, че там той е себе си.

"Такъв си е. Много не се натрапва вътре. Гледа да спазва повече дистанция от скандалите и да е по-прикрит, но това си е негово качество. Може би някаква вътрешна интуиция го подтиква да се съхранява по този начин и да не е активен в интригите, които стават там. Единственото, с което смятам, че парадира, е тази кокетност и фриволност", твърди ръководителката му. Според нея Аръков никога не е бил в центъра на внимание за жените, не се е изявявал като мачо.

"София и артистичният свят са го покварили в някаква степен и е забравил какъв е бил и как е извървял този път. Смея да твърдя това, защото от скромното, добре възпитано и прикрито момче той започна да играе ролята на големия мачо, принизяващ таланта си в роли за сериали и подобни риалити формати. Според мен не трябва да прави такива компромиси със себе си, а да е по-критичен. Това ще го спаси. Най-вероятно фактът, че е израснал в бедно семейство, му изиграва лоша шега и сега е склонен да прави отстъпки заради финансовото си благополучие", убедена е жената, която е създала Иво като актьор.

Реклама
Реклама
Реклама