Реклама
https://m.bgdnes.bg/shou/article/4382125 www.bgdnes.bg

„Ямато“ идват с 500 кг барабан

Прочутите японските барабанисти „Ямато“ ще взривят отново зала 1 на НДК на 28 октомври. Те ще излязат на сцената с огромния си тайко барабан, който приемат като свой талисман пазител. Той е с диаметър 1,7 м и тежи цели 500 кг.

Завладяващите барабанисти са изнесли над 2400 представления в 55 страни от целия свят. Всичко започва като на шега - първите им изяви са в Китай през 1994 г. пред 20 000 души в рамките на четири представления. Последващите им спектакли са в други азиатски страни, включително в Индонезия, Южна Корея и Сингапур. През 1997/99 г. стъпват и в Южна Америка, като всяко отделно тяхно турне покрива поне 10 000 км. В 1999 г. за първи път участват на Фестивала в Единбург и са наречени ласкаво в пресата „музиката на душата“. С това се слага началото на световните им турнета. Днес те са известни и обичани в целия свят и са гостували на всички континенти.

В променящия се и крехък свят, в който живеем, японските барабанисти „Ямато“ призовават да потърсим и набележим целта си и да я отстояваме достойно, докато вървим напред по отредения ни път. Думите на артистичния директор и създател на „Ямато“ Маса Огава дават поетично обяснение на всичко, което стои зад тези 20 години по пътя.


Цените на билетите са между 30 и 80 лв.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама