Реклама
https://m.bgdnes.bg/shou/article/4431164 www.bgdnes.bg

Прецакаха Крисия!

Съмнения за манипулиран вот на детската „Евровизия“ подозират няколко души от българския екип в състезанието. В конкурса за песен българката Крисия се класира втора, само на 12 точки от победителя от Италия.

Според запознати гласуването по страни е манипулирано, за да не може нашето момиче да спечели и съответно догодина да организираме конкурса.

Реклама

"Разбира се, че няма да оставят България да победи в подобно състезание. Как виждате ние или някоя от по-малките страни да спечели и догодина да вземе домакинството. От време на време пускат някой да се дореди, за да не бие на очи, но тази година след Малта беше ред на някоя от големите страни. Ако България беше спечелила, международните акули щяха да загубят доста от реклама" - коментират запознати.

Според тях на някои страни тактично е било намекнато, че е добре да гласуват за Италия. Дали това наистина е било така, за момента не може да се каже.
"Нищо не може да се твърди със сигурност, но съмненията остават. Имаше някои много странни решения на този конкурс" - казва участник в събитието.


Класирането на Крисия на второто място силно е разгневило Слави Трифонов, чието откритие е детето-чудо. Той също бил убеден, че нещо в гласуването не е както трябва, а победителят е пял много по зле от нашето момиче.
Малката разградчанка заедно с близнаците пианисти Хасан и Ибрахим бяха на косъм от голямата победа, която грабна 14-годишният италианец Винченцо Кантиело.
Италианецът събра 159 точки, Крисия, Хасан и Ибрахим се разминаха с малката разлика от 147 точки, резултат, с който завоюваха второто място. Със 146 точки трета остана изпълнителката от Армения - Бети.

Веднага след конкурса противоречивите мнения за представянето на Крисия заляха медийното пространство. Слави Трифонов е истински вбесен от второто място на протежето си и се е заканил, че няма да остави тази работа така.
В онлайн гласуването преди концерта Крисия, Хасан и Ибрахим бяха категорично на първо място във временното класиране. Именно заради това Трифонов е сигурен, че има нещо гнило и вотът на зрителите не е зачетен правилно.

Според музикални експерти пък първото място се е изплъзнало на българчетата заради недостатъчно добра подготовка, а Крисия е можела да се представи много по-добре. Журиращата в множество подобни конкурси Роси Йорданова сподели мнение, че вината е и в самата песен, която в композиционно отношение не може да се нареди до сложните композиции на песните на представителите от Италия, Русия и Малта.

Реклама

"Искаше ми се да имаше още съвсем малко възможност да покажем колко много могат Крисия и близнаците в музикално отношение" - споделя Йорданова.
В мрежата циркулира и мнението, че българчетата не са допуснати до победата заради отговорността догодина България да е домакин на конкурса. Преди време отново имаше скандал около участието на България в "Евровизия". Преди три години Елица и Стунджи се класираха на пето място в "Евровизия" с песента "Вода", като това е най-доброто ни постижение досега. Веднага след състезанието експерти изказаха мнение, че победата не се е реализирала, тъй като е станало ясно, че ако спечелим, няма къде да проведем "Евровизия".

"Сега имаме зала за подобен конкурс и заслужаваме първото място, но отново ни прецакаха" - коментират разгневени потребителите в интернет.
Въпреки че първото място не отиде при Крисия, Хасан и Ибрахим, много родни звезди са категорични, че среброто също е достойно постижение за младите таланти.
"Много се радвам за второто място на децата. Те трябва да имат самочувствие, че са добри!" - сподели пред "България Днес" естрадният изпълнител Орлин Горанов.
Популярният певец Веселин Маринов също разкри, че е доволен от представянето на малчуганите.

"Плаках, когато слушах Крисия. Велики са нашите деца" - с вълнение си спомня Маринов.

Победителят - новият Джани Моранди

Победителят в детската "Евровизия" - Винченцо Кантиело от Италия, е роден на 25 август 2000 г. в бедно семейство близо до Неапол - Сант Априно. Бащата на 14-годишния победител е поп в църквата, където малчуганът пее, откакто се помни, пише италианският "Ла Стампа".

"И майка му, и баща му го възпитават в любов към ближния. Семейството е много бедно, но в момента черпи с кексчета, направени от майката за половината градче", пише още изданието.

Малкият Винченцо е само на 12 години, но е изживял драмата да те остави гадже. Именно тази болка го провокира да избере песен за "Евровизия", свързана с първата любов.

"Обичах много Дебора, но пътищата ни се разделиха", обяснява Винченцо пред вестника.
Въпреки всичко момчето успява да събере сили и да изпее песента си за като за първо място. "Той е нашият нов Джани Моранди", описва таланта на Винченцо италианската преса.

Реклама
Реклама
Реклама