Реклама
https://m.bgdnes.bg/shou/article/4448612 www.bgdnes.bg

Веско плака на песен за бившата

Лили АНГЕЛОВА

"Сутринта се събудих и си помислих, че днес ще ми върви. И ето, сега се убедих в това, като видях грейналите ви очи в любимата ми зала."

С тези думи и под бурните аплодисменти на 4000 разплакани от умиление жени на средна и млада възраст Веселин Маринов започна концерта си в зала 1 на НДК вчера, видя "България Днес". Облечен в бяла блуза и костюм на "Армани", 50-годишният изпълнител бе в завидна форма, отслабнал с поне пет килограма. За разлика от друг път, Маринов се бе постарал и характерното му потене поне в първите няколко песни не бе забелязано от публиката.

Реклама

Този път Веско бе загърбил и соцподреждането на сцената, на която бяхме свидетели години наред. Може би защото разчиташе на музиканта Люси Иларионов да се погрижи за режисурата на спектакъла му. И балерините си бяха на място, и украсата в залата. Единственият липсващ да чуе новите песни на любимия си певец бе бившият вътрешен министър Цветан Цветанов, който бе представен само от съпругата си Десислава.

"Той пътува, затова не е сред нас", обясниха близките на Веско. Иначе сред публиката бяха забелязани дъщерята на Маринов – Йоана, със съпруга си, шефът на футболната лига Вальо Михов, актрисата Искра Радева, Аня Пенчева с мъжа си Ангел Караньотов, Нели Рангелова, Маги Халваджиян, Мими и Развигор Попови, както и фолкпевицата Лия. Личен гост на Веско Маринов бе Тончо Русев, написал най-големите му хитове. Композиторът бе дошъл с дъщеря си Албена и внучката Елена.

Градусът на настроението в залата се покачваше с всяка една "специална" за Веско песен. "Когато един мъж е на 50 г., осъзнава всички пропуснати мигове. Затова не забравяйте думите "Обичам те". И, мили жени, казвайте на мъжете си, че ги обичате. Сега ще изпълня песента "Когато знам, че ме обичаш". Тя има особено значение за мен" промълви Маринов и се просълзи. Феновете му не пропуснаха да подчертаят, че точно в клипа на тази песен се снима бившата съпруга на Веско - Цветанка.

"Аз съм издънката на рода си, защото два пъти се разведох. Но и трети път бих се оженил", сподели веднага след това Маринов под бурните възгласи на публиката и продължи с прочитането на поздравителните си картички. Над 20 кошници с букети от ПГ на ГЕРБ, кмета на София Йорданка Фандъкова и приятели на певеца носеха на сцената кръшни девойки, а Веско сам си четеше поздравите към тях. После пак разказваше моменти от живота си, продължаваше да пее и скача на "трупче", размахвайки нагоре-надолу ръце. "Всеки един концерт е едно умиране", сподели към края на представянето си Веселин Маринов.

"Благодаря ви, мили хора, искам да завърша с една песен, която вдига всички на крака. "За теб, Българийо" наистина накара изпотената с певеца зала да стане и бурно да ръкопляска. "Ееее, не е ли идеалният мъж? - сподели жена от фен клуба на певеца от Враца, дошла с автобус да го гледа.- Нали жена му Цветанка казваше, че е и прекрасен любовник? К'во му е?" "Да, прекрасен и добре изпотен любовник", промълви на излизане другарката на фенката, превъзбудена от чудесната вечер.

Реклама
Реклама
Реклама