Реклама
https://m.bgdnes.bg/shou/article/5143232 www.bgdnes.bg

Джобят Преслава и Галена преди концерт

Драконовски мерки за сигурност ще има на концерта по случай 14-ия рожден ден на телевизия "Планета", който ще се проведе на 1 декември в зала "Арена Армеец". През специалните проверки ще минат не само зрителите, но и фолкизпълнителите, разказаха пред "България Днес" организаторите на мащабното събитие.


Засилената охрана е провокирана от терористичните атентати в Париж преди две седмици и всяко мащабно събитие у нас също е под специално наблюдение.
"Охраната на концерта ще бъде сходна с тази на детската "Евровизия". Осигурили сме част фирма, която ще изпрати гардове, а освен това ще имаме подкрепа от полицията, с които също уточняваме мерките за сигурност", коментира пред вестника шефът на телевизия "Планета" Хари Янакиев.

Реклама


По негови думи пропускателният режим поразително много ще прилича на този по летищата. На входовете на залата ще има металдетектори, през които ще минават всички зрители. Интересното е, че на проверка ще бъдат подложени дори и участниците в концерта. Така например Преслава, Галена и другите големи звезди на "Пайнер" също ще бъдат проверени старателно. Багажът им ще бъде също внимателно обискиран, като през проверка ще минат и антуражите им от фризьори, гримьори и стилисти.


"Препоръчваме на всички, които искат да се насладят пълноценно на шоуто, да дойдат по-рано, за да не пропуснат неговото начало. Във връзка със засилените мерки за сигурност пропускателният режим на концерта ще бъде по-бавен и вратите на "Арена Армеец" ще бъдат отворени още в 17,30 часа. В залата няма да бъдат допускани зрители с обемисти чанти, раници и пакети, както и с бутилки, флакони, парфюми, хранителни продукти, режещи и остри предмети, огледала и средства за самозащита", обявиха организаторите.


Концертът е едно от най-очакваните музикални събития през годината и интересът към него е огромен. "Препоръчвам на хората да не идват с личните си автомобили, тъй като има вероятност от съображения за сигурност паркингът да бъде отцепен. Нека хората се насочат към градския транспорт, а и така впоследствие ще избегнат задръстванията. Мога да дам за пример, че измъкването с кола след края на детската "Евровизия" отнемаше около 2 часа", разясни Янакиев.


"Ако нямате навършени 18 години, трябва да бъдете с придружител, който да представи попълнена и подписана декларация (в два екземпляра) от него в качеството си на родител, настойник или трето лице, полагащо грижи за детето. Това е мярка, съобразена със законодателните разпоредби в България", пише още в инструкциите на организаторите. "Тези декларации са задължителни и хората трябва да се съобразяват с тях. Научих, че преди време министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова е попълнила подобна декларация за придружаващи я деца, така че виждате, че компромис не се прави с никого", категоричен бе шефът на телевизия "Планета".


"България Днес" успя да научи някои от изненадите, които предстоят на концерта. Галена е отказала турнето си в САЩ, за да може да излезе на сцената в "Арена Армеец", като е отложила пътуването си за пролетта на следващата година. Събитието пък ще бъде открито от Ивана, която възроди кариерата си с няколко сериозна хита. Очаква се и чуждестранна звезда, но организаторите упорито крият името на изпълнителя. Дебют на голяма сцена ще направи гаджето на Фики - Джулия, която отскоро е в "Пайнер", но вече даде сериозна заявка да е сред най-титулуваните певици.


Участниците в концерта адмирират засилените мерки за сигурност, като са притеснени, че атентат може да се случи на всяко събитие, където се събират много хора на едно място. Певиците са готови да загърбят всякакви капризи, за да бъдат старателно проверени и да не се стига до неприятни инциденти с хора, които са влезли с лоши намерения в най-голямата зала в България.

Реклама
Реклама
Реклама