Реклама
https://m.bgdnes.bg/shou/article/5145120 www.bgdnes.bg

Ламбо хвърля учениците си в дълбоки води. Класът на Мастера кани Сидеров на Булгаков

„Щастлив съм с вас деца, на добър час!“ С тези думи изпрати учениците си големият актьор Стефан Данаилов след края на премиерата „Ателие“ по пиесата на Михаил Булгаков „Зойкина кватира“ в НАТФИЗ „Кр. Сарафов“, видя „България Днес“. Според него е по-добре учениците му да се „хвърлят в дълбоките води“ отсега, за да им е по-лесно да оцелеят в пътя, който им предстои.
„Всичко е борба. От празно говорене няма смисъл. Знам, че ще им е трудно, когато завършат само след месеци, но така ще се калят, за да оцелеят в професията. Разбира се, че Булгаков е много труден автор“, сподели Данаилов пред „България Днес“. Според Ламбо всички герои от „Зойкина квартира“ изглеждат съвременно дори години след написването на творбата. „Мошеници, нагаждачи, навсякъде е пълно с такива хора и днес. Драмата им е пълна, но тя продължава и днес“, смята Мастера.
На премиерата в събота вечерта стана ясно още, че студентите на проф. Данаилов, които се завърнаха от Москва на международен кинофестивал със спектакъла си по Шекспир „И само туй: любов“, са взели награда за най-добра интерпретация на великия британски писател. Освен това Павел Васев, бившият шеф на Народния театър „Иван Вазов“ и настоящ шеф на културния ни център в руската столица, завел учениците на Данаилов до кооперацията, където се е разиграло в действителност действието от „Зойкина квартира“ – т.нар. шивашко ателие, превърнато в публичен дом. Студентите били изключително впечатлени.
Веднага след края учениците на Ламбо обясниха, че са поканили депутатът от „Атака“ Волен Сидеров на премиерата, тъй като разбрали, че той се вълнува от руска литература. „Щяхме да приветстваме присъствието му, защото този път бе поканен“, смее се една от ученичките на Данаилов. Ламбо също се готви за сцената. Тази вечер той ще се появи в постановката "Пигмалион".
„От една страна, се притеснявам, а от друга - си викам - нали си знам текста, какво толкова да се вълнувам, всичко е наред“, шегува се със себе си големият ни актьор.

Лили АНГЕЛОВА

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама