Реклама
https://m.bgdnes.bg/shou/article/5221106 www.bgdnes.bg

Шести сезон на Game of Thrones тръгва на 24 април - Цветница (Трейлър)

HBO обяви официално старта на новия сезон на сериала - премиерата му ще е на 24 април, когато православните християни ще празнуват Цветница. Все още малко се знае за сюжета му освен появата на още нови герои.

Новата част от телеепопеята ще е първата, която не е основана на вече написана и издадена книга от автора на поредицата Джордж Мартин. В началото на януари, той призна, че не е успял да завърши в срок новата книга под заглавие „Ветровете на зимата” – шеста от сагата „Песен за огън и лед”, на която е базиран сериалът. „Моите редактори и издатели са разочаровани, в HBO са разочаровани, моите агенти и чуждестранни издатели са разочаровани...Но никой не може да бъде по-разочарован от мен...”, сподели в блога си Мартин.

Реклама

Голяма част от книгата вече е написана, но за приключването й ще са нужни още няколко месеца, отбеляза още той. Очакваше се работата по нея да приключи най-късно на 31 декември, 2015 – 1 януари, 2016.

Остава и най-голямата загадка за почитателите на Game of Thrones - дали е жив един от главните герои Джон Сноу, който в предишния епизод беше намушкан. Финалът на миналия сезон събра рекорден брой зрители - около 8,11 млн.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама