Реклама
https://m.bgdnes.bg/shou/article/5221777 www.bgdnes.bg

Честват Ивановден в Народния театър с дроб сарма - любимата на Иван Вазов

Знаете ли кое е било любимото ястие на Иван Вазов? Дроб сарма! Именно заради това такова лакомство имало в менюто в ресторанта на Народния театър, предлагащо този специалитет на актьорите, събрали се да почетат имения ден на своя патрон. Както и да дадат старт на новия театрален сезон. Дядо Вазов не е бил аскет. Затова вкусното ястие било предхождано от фина зеленчукова супа с крутони, полято с изискано червено сухо вино, а за финал дошла палачинкова торта с по топка сладолед. И коняк.

Режисьорът Александър Морфов има пълната благословия на Министерството на културата да реди афиша на имперската трупа. Иначе административните проблеми са поверени на неизменната Милица Трайкова. Тя от години знае всички тайни на бюджета на трупата и как да ги нагласи така, че от тази година актьорите могат да се похвалят и с повишение на заплатите. Това е зарадвало всички, макар увеличението да не е голямо. Но е факт, че го има!

Реклама

Наздравица имало за министъра на културата Вежди Рашидов. Негови близки казаха, че след ударната интервенция в Германия той се радва на добро здраве. Вече е обявил нов конкурс за директор на трупата, след като актьорът Филип Трифонов и режисьорът Камен Костов не събраха нужните точки за директорското място.

Една от коментираните теми е била здравето на Стефан Данаилов - техния любим колега. Поне още два месеца няма да се играе “Пигмалион” с негово участие, защото според запознати му предстои поне още една операция на очите, засегнати след лечението на лимфома.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама