Реклама
https://m.bgdnes.bg/shou/article/5222489 www.bgdnes.bg

Отказали Антония Петрова от балета като малка, защото била прекалено висока

Най-често малките момиченца мечтаят, като пораснат, да станат майки, принцеси, певици или актриси. “Аз мечтаех да бъда точно такава, каквато съм сега - адвокат”, спомня си Антония Петрова. Като била в 7-и клас, даже казвала на майка си, че ще учи едновременно международни икономически отношения и право. Амбициозна обаче е откакто се помни. Доказателство за това е, че се начуава да чете още преди да започне училище. После, когато получавала летните списъци със задължителна литература, ги прочитала за няколко седмици.

Всъщност към училището винаги е подхождала с ентусиазъм. С нетърпение отишла на първия учебен ден. “В моето семейство образованието е много важно. Родителите ми ми бяха внушили, че първият учебен ден е голямо събитие, че е нещо прекрасно. Затова и отидох с голямо удоволствие на училище”, казва Мисис Русия 2012 г. После до края на образованието си винаги е била отличничка –

Реклама

завършила 7-и клас с отличен, гимназия със златен медал, а успехите ѝ продължили и в университета

Може би за това е повлияло и името ѝ. Не е кръстена на конкретен човек. Когато майка ѝ Ана разбрала, че ще има момиченце, искала то да има име, което започва с А, но по-дълго. “Тя има приятелка и състудентка, която е била голяма купонджийка. Казвала се е Тонка. “Тя имаше много хубава енергия и исках името ти да бъде подобно на нейното”, ми казваше майка ми. Не съм кръстена на нейна приятелка, разбира се”, смее се Петрова.

За първи път Антония се влюбили в детската градина. Момченцето едва събрало

кураж да я целуне по бузата Не помни името му, но знае, че ѝ бил съсед. Тя обаче се влюбила за първи път на 15 г. Момчето било с 4 години по-голямо от нея, като двамата били заедно 2 г.

Юристката няма брат или сестра, но винаги е имала животно вкъщи. Въпреки това е от хората, които смятат, че то трябва да съжителства под един покрив с човека. “Обичам животните, но съм вманиачена на тема хигиена и не обичам животното да е вкъщи”, обяснява тя. Даже за една Коледа получила като подарък куче. Болонката Чарли живял 18 г. Радвала му се точно 2 г., а следващите 16 г. го гледали родителите ѝ. Накрая не можел да ходи и имал още доста здравословни старчески проблеми, но семейството искало животното да си отиде само.

“Нещото, за което съжалявам, е, че не съм се занимавала никога със спорт. Ходех на балет, но ме отказаха, защото съм била много висока. Съжалявам, че не съм продължила, защото впоследствие се оказа, че височината изобщо не е проблем. В Русия едни от най-добрите балерини са високи”, разказва Мис България 2009 г. Била 3-4 клас, когато започнала да ходи на балет, а продължила до 7-и.

Реклама

После влязла да учи в пернишката гимназия “Симеон Радев”.Наскоро даже посетила училището си по покана на директорката - преди години именно тя била учителката по химия на Антония. Жената поканила бившата си ученичка да участва в документален филм за най-изявените ученици на 25 г. на училището.

“През януари ще е честването и ме поканиха да ида. Стана ми много мило, защото се гордеят, че съм учила в това училище”, разказва Антония Петрова.

С моделство започва да се занимава малко след като влиза в гимназията. Агенцията, от която става част тогава, е вече несъществуващата “Роуз моделс” на Роза Сотирова. Ивет Григорова била инструкторката по ходене там. Към фирмата

Петрова снимала реклами, а ходела и по ревюта

В един момент обаче се отказала, защото предпочела да наблегне на ученето.

Години по-късно попаднала във “Визаж”. Била в 11-и клас, когато приятелка от училището ѝ казала, че Жени Калканджиева ще избира топмодел на България и ще ходи в Перник. Двете отишли заедно, но избрали само Антония. За кратко тогавашната гимназистка била част от агенцията, но отново се отказала, защото ѝ предстояли кандидатстудентски изпити.

Дошло време и за абитуриентския ѝ бал. За него била с доста екстравагантна прическа - с африкански плитки, които ѝ правили 3 жени около 10 часа, тъй като има доста гъста коса. Роклята ѝ била синьо-зелена по поръчка – с кожен корсет и пола от воали, а обувките - летни ботуши с много връзки.

Години по-късно, когато вече била почти в края на висшето си образование,

се засякла с Жени Калканджиева в квартален супермаркет на касата

Там бившата шефка на “Визаж” обяснила на Антония, че ще има кастинг за Мис България. След кастинга Петрова заминала с Александър Бередин, за когото е женена днес, на сърфистки фестивал в Египет. Там била, когато ѝ казали, че е одобрена на предварителните кастинги и че вече е претендентка за короната.

До последно обаче не очаквала да спечели. Затова и подписала договор за влизане във “ВИП Брадър”, който подписали и останалите претендентки. Не искала да влиза, тъй като точно в този момент започвала и последната ѝ изпитна сесия в университета. За три изпита я изкарвали с охрана, която я чакала пред залата и след това я връщала обратно в къщата. Въпреки цялата ситуация успяла да ги вземе с отличен. Въпреки това излязла по собствено желание - заради ученето не успяла да се социализира с останалите, а по тази причина, тъй като не я познавали, така и не я номинирали.

Реклама
Реклама
Реклама