Реклама
https://m.bgdnes.bg/shou/article/5223571 www.bgdnes.bg

Хюмън дизайн специалистът Гергана Тодорова: С хюмън дизайн ръководите съдбата си


Науката открива талантите ви

Коя е тя
Гергана Тодорова е икономист по професия. От 17 години е собственик и мениджър на Консултантска къща Ивана ЕООД. Завършила е "Психология" към НБУ. От години практикува езотерика и изучава Хюмън Дизайн. През 2012 завършва базов курс "Да живееш дизайна си" при Нели Димитрова-Гая, по лиценз на Международното училище IHDS, а следващата година се обучава в "Rave ABC Course" и "Рейв Картография" при mag. Barbara Moser - Kranjcec – IHDS Profesional Trainig Academy. С Гери Тодорова разговяряме за новата наука "Дизайн на Човека" и как с това съвсем ново за България и за човечеството познание (само на 29 години) можем да подобрим живота си.


- Г-жо Тодорова, какво е Хюман дизайн?
- Системата Хюмън дизайн е създадена от Ра Уру Ху. Тя е синтез между няколко съвременни науки /биохимия, астрофизика, генетика/ и няколко древни философии /астрология, кабала, системата на чакрите и И- дзин/. Използва се информация за мястото и времето на раждането ви и местоположението на планетите в слънчевата система, за да изготви т.н. индивидуална Рейв Карта. Но докато в астрологията небето е разделено на 12 зодиакални знаци, в дизайна на човека освен тях присъстват и още 64 деления. Ако искаме да разберем как е устроена собствената ни аура и да изживеем своя дизайн е нужно да отворим т.нар. "вътрешни сетива" – да следим сигналите на тялото си, да сме осъзнати за нюансите на това, което чувстваме и да можем да го отличаваме от това, което ни дърдори умът. Едновременно с това да можем да се обърнем към "външните ни сетива" и да наблюдаваме процеса на синхрон между нас и заобикалящият свят. Всеки има свой начин на вземане на решения, който е заложен в самата рейв карта, това е механика. Ние не избираме само според позитивното в живота си, а всъщност всеки от нас получава отвътре своите правилни решения, които му се дават чрез сигнали в тялото. Всеки притежава и собствена роля в живота, която е предопределена.
- Как става това?
- Една част от характеристиките, които имаме се проявяват чрез тялото ни - наследяваме ги от гените на родителите ни, за нас те са неосъзнати и ги получаваме като отпечатък три месеца преди раждането ни. Друга част от характеристиките си получаваме в момента на раждането си, това е нашата личност, това, което си мислим, че сме. Двата вида характеристики се държат заедно от т.нар. "магнитен монопол", магнит с един полюс или т.нар. "божествената частица в нас". Цялата информация, синтезирана, създава нашата уникална карта на живота рейв-картата ни, представяща какви сме устроени да бъдем. Дизайнът на човека ни учи, че важното е да изживееш собствения си живот уважавайки своята индивидуалност, да разбереш, че най-важната ти цел в живота е да откриеш своята уникалност и да си автентичен. Това става като приемаш и обичаш себе си такъв какъвато си роден да бъдеш, а не да осъждаш цял живот гените, които добри или лоши, наследяваш от родителите си. Представяте ли си да прекарате години в неприемане на генетичния си материал? Това е изключително излишен товар. Да живеем дизайна си означава още да поемем "пътя към себе си", в който да разберем мъдростта и на тялото си, което е пътешествие към нашата истинска същност.
- Добре, а този наш дизайн променя ли се в хода на годините?
- Всеки дизайн разкрива аура, която е един от четирите енергийни типа и той остава такъв цял живот. Ежедневно ние влияем и имаме влияние от планетите и от другите хора, с които общуваме, аурите си взаимодействат. И много често имаме разминаване между това, което мислим, че сме - качествата, за които имаме съзнателен достъп и това, което сме всъщност – синтез с качества, до които съзнанието ни няма пряк достъп, но ние сме техни носители и другите хора могат да го забележат.
- Къде се определя аурата в дизайна ни?
- Има четири типа аура – на Генератор, Прожектор, Манифестор и Рефлектор. Към първия тип съществува и под-тип - Манифестиращ Генератор.
- Какво е характерно за всеки от тях? За Генератора стратегията е да откликва, те имат фиксиран център сакрал. Означава да живеят в баланс, за да са щастливи – при тях да обичат работата си, сексът и почивката са най-важни. Екзистенциалният въпрос за тях е "Кой съм аз", а аурата им е привличаща, отвън-навътре. При Манифесторите е обратното, стратегията им е да информират хората, на които въздействат, преди да предприемат действие. При тях въздействащата енергия се проявява през центъра гърло. Въпросът им е "На кого въздействам", а енергията тече отвътре навън. Аурата им е силно въздействаща. Манифестиращите генератори са разновидност на аурата на Генератора, те са като медиатор между Генератор и Манифестор. Там дефинирани са центърът на гърлото и на сакрала. Тези хора трябва да се научат да изразяват енергията си по подходящ начин. Когато имаш потенциал и не го използваш, а задържаш енергия, можеш да имаш здравословни проблеми. Искам да кажа, като Манифестор, че несъгласието с околните, неприемането на конкретна гледна точка, също могат да бъдат правилно изразяване на нашата уникалност. Когато спазваме своята стратегия, може да излизаме от зоната си на комфорт, и да изкарваме и другите хора от нея, но ще си гарантираме своя енергийна защита, която е здраве за тялото и следване на собствения си път. Защото често социално-желателното ни поведение не е това, което отговаря на живото вътре в нас. Нито в работата си, нито в личния живот или в кръга на приятелите и близките ни хора, е нужно да бъдем лицемерни. Да сме верни на себе си и да информираме другите е нашата безопасна зона за естественост. Стратегията на Прожекторите е да чакат да бъдат поканени, за да покажат успех. Те могат да водят, да улесняват другия, могат да разпознават кой използва жизнената сила по коректен начин. Въпросът им е "Кой си ти?". Добре си взаимодействат с един човек. Четвъртият тип аура са Рефлекторите - най-рядко срещаните индивиди, само 1%. При тях стратегията да чакат цикъла на Луната, търсят изненада. Те имат прозорливост да виждат кой се "събужда", с водачество да предвижват напред новото. Екзистенциалниат им въпрос е "Кои са те?". Досега аз лично не съм се срещала с такъв тип хора.
- Какво точно представлява нашата карта на живота?
- Хюман дизайн е сложно и безценно бижу, майсторска изработка на Вселената. Всеки от нас има по девет брилянта вътре в себе си – енергийните центрове, представени чрез квадратна, триъгълна, или диамантена форма на илюстративната карта на тялото. Това са деветте центъра, които оформят основата на дизайна. Познати са като глава, аджна, гърло, джи-център, его-сърце, далак, сакрал, слънчев сплит и корен. Тези т.нар. скъпоценни камъни са поставени в сложна мрежа от 36 енергийни канала. В двата края на тези канали са разположени числа, един от 64-те портала. Така всяка рейв карта съдържа 9 центъра, 36 канала и 64 портала, като всеки компонент има какво да каже за истинската ни пророда и роля в живота. Деветте центъра са ефективни чакри, всяка е енергиен център, който отваря и затваря клапи, регулира потока на енергията и информацията в нас и е свързан отпечатъкът ни. Всеки човек има еднакъв брой 64 портали, но някои портали с жлезите за вътрешна секреция. Това е енергията на живота, която съществува в нас от момента на раждането ни. Свързаните центрове образуват рамката на 36-те канала, през които минава енергиийния поток. В двата края на всеки канал има число, което се отнася към 64-те портала, които пресъздават ДНК на нашата природа, са дефинирани, а други недефинирани като могат да бъдат осъзнати или неосъзнати.
- Осъзнатите ни канали показват, че нашето вътрешно "аз" е в съзвучие с външното ни поведение, така ли?
- Да, не винаги , но може и така да се каже. Цитираните девет енергийни центрове могат да бъдат дефинирани в картата ни, т.е. оцветени и обратното – недефинирани – отворени, бели центрове. Дефинираните ни центрове показват постоянен модел на движение и постоянно наличие на енергия или информация. Когато имаме обратното, в този отворен център няма постоянство, а енергията му зависи от това с кой се срещаме, влияе се отвън. В тези области е по-вероятно да проявяваме лъжливото си "аз", там най-често се намесва ума ни. Каналите, които са нашите проводници или т.нар. или свързващите ни звена пък могат да бъдат оцветени в червено, черно или да са отворени. Когато са в черно, метофорично можем да обясним, че са нашите пътища – как се движим в живота е изключително важно за нас. Каналите в червено са нашите тунели. Ние нямаме съзнателен достъп до тях, но можем да видим какво "излиза" от тях и накъде върви в картата ни. Те не се променят в житейския ни път, обикновено ние ги проявяваме. Потенциалът обаче е в отворените центрове в картата ни. Те не са оцветени в червено и черно, в тях ние си взаимодействаме с другите хора, които ги имат дефинирани. Осъзнатостта на това, което излъчваме и това, което приемаме и начинът ни на вземане на решения без да позволяваме на ума ни да ни води показва дали живеем в синхрон със себе си, което е и основното послание на науката Хюман дизайн.

Лили АНГЕЛОВА

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама