Реклама
https://m.bgdnes.bg/shou/article/5227972 www.bgdnes.bg

“РазказвачЪ” рецитира български рап парчета като поезия

Група млади поп певци и режисьори ще рецитират текстове от съвременни български хитове в клипове по фейсбук. Поредицата е озаглавена “РазказвачЪ” и с нея младите таланти се опитват да покажат как текст на песен може да звучи като сериозна поезия.

В първия клип на “РазказвачЪ” е представена песента “По-добре” на младия рапър Атанас Колев. В творческия колектив на поредицата са неговите колеги от миналия сезон на “X Фактор” Люба Илиева, Кристина Дончева и Кристиян Грънчаров, Иван Бъчваров и Канди Атанасов, известни с песента си “Тука, брат", режисьорът на късометражния филм “Шум” Неделчо Калтакчиев, победителката от втория сезон на “Бургас търси своя талант” певицата Мария Стойчева.

“РазказвачЪ” набира популярност в мрежата и е едно намигване към по-възрастните поколения, на които е трудно да разберат музиката, която младите харесват. Проектът носи и още едно послание - доколко и какво от днешните хитове има шансове да остане не само в българската музикална съкровищница, но и да остави следи в поетичното ни наследство. 

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама