Реклама
https://m.bgdnes.bg/shou/article/5230309 www.bgdnes.bg

Лабиринтът на приключението

Може би сте чували старогръцкия мит за лабиринта – постройка с много коридори, направена от легендарния майстор Дедал за цар Минос. Лабиринтът бил толкова сложно построен, че влезеш ли веднъж, не можеш да излезеш. А в центъра му бил затворен Минотавърът – получовек-полубик. На всеки девет години по седем младежи и девойки били принасяни в жертва на чудовището. И това щяло да продължава до безкрай, ако не бил атинският герой Тезей, който влязъл и го убил. После успял да излезе, благодарение на кълбото прежда, дадено му от дъщерята на Минос, Ариадна – по нишката проследил пътя си обратно.

На Тезей цялата тази работа едва ли му е била забавна, но за щастие, това не се отнася за вас. Вече има място в София, където можете да изживеете подобно приключение, без да рискувате да попаднете на прегладнял Минотавър, а логичната ви мисъл е нишката, която ще ви изведе навън. Добре дошли в Лабиринтът - най-голямата real escape игра в Европа!

Реклама

Какво представляват т.н. real-life escape games? Това са игри, вдъхновени от
популярните компютърни escape games, но ситуацията е пренесена в реална среда – стая или, както е в случая, цял лабиринт. Първата такава стая е създадена през 2006 г. от група американски програмисти и много скоро се превръща в мания в глобален мащаб. В България идеята набира популярност в последните две години. Целта на играта е за определено време (обикновено 1 час) участниците да успеят да излязат от заключена стая, като откриват следи, разрешават загадки и преодоляват най-различни препятствия. Освен, че са страхотно забавление и приключение, тези игри тестват способността за справяне с непозната ситуация, провокират мисленето и развиват отборния дух. Затова не е за учудване, че в момента са хит.

За кого са подходящи този вид игри? За всякакви групи от хора, които искат да се забавляват, да усетят тръпка, да разчупят рутината на ежедневието, да проверят адекватността си. Семейства, приятели или колеги – единственото, което ви трябва е логическо мислене, бързина на реакциите и екипност. Геймърите също няма да останат безразлични към възможността да излязат от виртуалния свят и да изпробват уменията си в реални условия. Ако имате гости от чужбина, това е моментът да им организирате различно и нестандартно преживяване. Можете да подарите ваучер за игра на приятели. И не на последно място – тук детето ви (а защо не и вие) може да отпразнува един страхотен и незабравим рожден ден.

Кое е това, което прави Лабиринтът толкова специален и го отличава от останалите escape rooms? Най-напред, големината. С площ от 500 кв. м., височина на стените 2 м., 550 единични клетки и множество пътища без изход, той е най-голямата такава игра в Европа. Това позволява повече хора да играят едновременно и го прави изключително подходящ за team building събития, от една страна, а от друга – дава възможност на два отбора да играят на състезателен принцип, което няма аналог в България.

Уникалният интериор на Лабиринтът се допълва от специалното озвучаване и осветление, което намалява видимостта и създава реалистична и тайнствена атмосфера. Това гарантира на участниците едно преживяване, което дълго ще помнят. И още нещо различно – докато другите стаи за игри остават непроменени и няма причина да се връщате, тук загадките се обновяват на всеки 6 месеца. По този начин можете да играете повече от веднъж, следвайки съвсем различен сценарий.

Лабиринтът започна своя втори сезон с изцяло нови загадки, а наградата този път е почивка в петзвезден спа хотел във Велинград. Приключението ви очаква, а дали ще се справите и ще намерите изхода, зависи само от вас. Лабиринтът ви предизвиква! Готови ли сте да отвърнете?

http://maze.bg

Реклама
Реклама
Реклама