Реклама
https://m.bgdnes.bg/shou/article/5232988 www.bgdnes.bg

Синът на Рачков проби в театъра

Иво АНГЕЛОВ

Синът на комедийния актьор Димитър Рачков - Димитър-младши, гради успешна кариера в театъра, видя "България Днес".


9-годишното момченце е част от спектакъла "Скакалци", в който играе на една сцена с Любо Нейков, който е в ролята на негов баща, Христо Гърбов и вечната Стоянка Мутафова, която му е артистична баба. Любопитно е, че в представлението на изтъкнатия българския комедиограф Ст. Л. Костов играе и майката на малчугана - Христина Апостолова. От дълги години тя е разделена с Димитър Рачков, който в момента има връзка връзка с Мария Игнатова. Към днешна дата Апостолова е обвързана с телевизионния продуцент Евтим Милошев, с когото имат друго дете - Петър.

Реклама


Наследникът на Рачков, който е отглеждан от майка си, вече има десетки постановки зад гърба си и се радва на огромен интерес от публиката, макар ролята му да е епизодична.


"Не е зле да съм на сцената. Харесва ми! Понякога хората се смеят, когато правя смешни неща", признава наследникът на Рачков, който видимо не изпитва притеснение от сцената и играе със самочувствие.


Последната му изява в беше в неделя вечерта, когато за пореден път "Скакалци" беше представен на сцената на Сатиричния театър в София. Постановката е копродукцията на културната институция и продуцентската фирма "Дрийм тийм прадакшънс", управлявана от Любо Нейков и Евтим Милошев. Точно по тази линия Димитър-младши е получил възможността да се развива в театъра, като дебютната му роля е повече от сполучлива. Момчето се превъплъщава в Бочко - сина на ревизора Яначков, който нахално отива на гости на фабриканта Проданов (Христо Гърбов) и няма никакво намерение да си тръгне от дома му. Сред най-запомнящото се изпълнение на младия актьор е, когато отива до телефона на масата и в телефонната слушалка започва да вика: "Пишка ми се, пишка ми се, пишка ми се...".

Не по-малко запомнящ се момент е, когато Любо Нейков го кара да отиде до прислужницата Мария (Десислава Бакърджиева) и да я стресне в гръб. Друг интересен факт е, че при появата си на сцената момченцето влиза, марширувайки, и е облечен в същите дрехи като артистичния си баща.


"Има някаква показност и хората може да си мислят, че е връзкарщина. Но е много по-лесно да работиш с човек, който ти е близък и не се притесняваш как да го накараш да изиграе нещо. Родителят по-добре комуникира с детето си от режисьора, а и аз съм строга", коментира Христина Апостолова. Именно тя е най-силно притеснена как ще се справи детето й на сцената. Още в началото, когато му предложила ролята, го попитала дали наистина иска и му обяснила, че това е сериозна отговорност и не може да се откаже. Димитър-младши обаче вероятно е наследил таланта не само на майка си, но и на баща си и се справя отлично на сцената, отбелязаха присъстващи на постановката в неделя вечерта.


Малкият Рачков искрено се забавлява по време на постановката. Той дори не се старае да прикрива смеха си на сцената, наблюдавайки комедийните изпълнения на по-опитните актьори. За него това е първо представление, но гледайки как се развива кариерата му, твърде вероятно няма да му е последното. Още повече че се приема изключително добре от публиката и отговорно изпълнява ангажиментите си на сцената.


При едно от гостуванията на представлението в Бургас представянето на малчугана беше наблюдавано от майката на Рачков (Станка) и неговия брат (Петър). Те обаче предпочетоха да застанат на последния ред, вместо да се наместят във ВИП зоната на първите редове.

Реклама
Реклама
Реклама