Реклама
https://m.bgdnes.bg/shou/article/5235996 www.bgdnes.bg

10-годишната му внучка е наследила таланта на певеца

Големият певчески талант на Гого от "Тоника" се е преродил във внучката му Ева.
Това сподели пред "България Днес" синът на покойния изпълнител - Димитър, две години след смъртта на обичания от поколения българи бургазлия.

В малката Ева се проявява талантът на баба и дядо. Тя още се срамува да пее пред хора, но пък за сметка на това танцува безпогрешно български народни танци.
"Вече пее и има данни, но е доста срамежлива. Вкъщи от време на време си пеем двамата, но пред хора се притеснява. Опитвам се да я накарам да го прави по-често, но в момента се е насочила главно към по-различен вид изкуство, а именно танците. Тя е в паралелка с хореография и учи народни танци. На Нова година празнувахме заедно и Ева показа на останалите как едно дете на 10 години играе народни танци, което мен много ме зарадва" - разказва Димитър, допълвайки, че никога не е късно щерка му да се насочи към музикалното поприще.
Георги Найденов си отиде на 10 януари 2014 г. след дългогодишно и тежко боледуване. Преди седмица се навършиха две години от смъртта на обичания български изпълнител. Поради тази причина и синът му Димитър, който в момента живее в столицата, се е прибрал за известно време при семейството си в Бургас.
"Трудно ми е да говоря за смъртта на татко. Тези две години бяха тежки както за мен, така и за семейството ми във всеки един аспект" - споделя наследникът на Ева и Гого, който избягва да си спомня за един от най-тежките моменти в живота си.

Реклама


Гого си отиде от този свят малко след като навърши 64 години. Той се бореше дълги години с тежка болест. През цялото време неотлъчно до него бе съпругата му Ева. Поставената му първоначална диагноза беше синдром на ЛАС (летерална амиотрофична склероза). След неуспешни опити за лечение в Европа и Китай се оказа, че диагнозата е лаймска болест и всъщност певецът е лекуван неправилно. Предположенията бяха, че Гого е прихванал лаймската болест по време на турне във Виетнам преди 30 години.
Огромното музикално наследство, оставено от "Тоника", още звучи всеки ден в ушите на жителите на Бургас. Бургазлия, желаещ да запази анонимност, е подарил на града си озвучителна система, която произвежда специален сигнал, отбелязващ кръглите часове от 17.00 до 21.00. Озвучителната система е поръчана и конфигурирана специално за Бургас. Заслушвайки се в приятния и ненатрапчив сигнал, жителите на града намират в него мотиви от емблематичната песен "Бургаски вечери" - един от символите на морския град.
Синът на Ева и Гого споделя, че се гордее от факта, че хитовите песни на родителите му още се помнят и слушат.


"Това, че звучи точно тази песен, ме радва много. Надявам се да продължи по-дълго. По този начин песните остават във времето. Баща ми и Иван Коларов са авторите на "Бургаски вечери" и мисля, че заслужават признание, след като са създали този шедьовър" - категоричен е Димитър.
Ева Найденова продължава да работи и да пее песните на покойния си съпруг. Заедно с Виолета Гюлмезова и Красимир Гюлмезов сформираха нова група, която носи името "Тоника Домини". Една от първите им песни бе "Вместо сбогом", написана в памет на Гого.

Ева прости на Диомов

Грандиозният скандал между Ева и композитора Стефан Диомов, който се разрази в медийното пространство преди две години, вече е в миналото. Композиторът бе забранил на певицата да изпълнява голяма част от песните му, а той пък имаше забрана да присъства на погребението на Гого. Ева направи първата крачка към сдобряването, обявявайки в телевизионен ефир, че съжалява за държанието си към Диомов. Малко след това двамата заровиха томахавката и вече са в нормални взаимоотношения.

Ина ИЛИЕВА

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама