Реклама
https://m.bgdnes.bg/shou/article/5239364 www.bgdnes.bg

Бомбре е омбрето на 2016 г.

Наричат прическата още черешова.

Терминът е измислен от коафьорката на звездите Бет Минарди

Aко през последните две години омбрето бе абсолютният хит сред прическите, то през 2016 г. то е детронирано. Бомбре е най-новата тенденция, подходяща за тъмнокосите.

Реклама

Това е метод, чрез който в косата се правят много черешови кичури, като по-този начин тя цялостно придобива по-червеникав цвят и се меланжира.

Наричат прическата още черешово бомбре. Думата произлиза от brunette и ombre (от англ. брюнетка и омбре - б.а.).

Терминът бомбре е измислен от колористката Бет Минарди. Тя е коафьорка на някои от най-големите холивудски знаменитости, а салоните й за красота са сред най-добрите в САЩ.

В своя блог тя дава съвет на дамите, които искат да постигнат тази визия, да помолят своя фризьор да добави богато наситени тъмночервени нюанси по дължините на цялата коса. “Този нюанс стои страхотно, ако имате матов или порцеланов тен, но червените тонове могат да бъдат персонализирани спрямо собствения ви цвят на косата и кожата”, пише Минарди.

Бомбрето е далеч по-щадящо за косата ви от обикновеното омбре. Светлите тонове като русия изискват много обезцветяване и горят краищата на косата в пъти повече. С новия тренд не е така, защото червеното е по-лесно за поддръжка.

Реклама

Особено ако е близко до вашия естествен цвят. Косата се слива толкова добре с кичурите, че дори и да пропуснете да посетите фризьорския салон, никой не би забелязал, че вашето бомбре има нужда от освежаване.

“Тенденцията ще отива най-много на естествени брюнетки, без значение дали косата им е подстригана на етажи, или е на черта. Цветът се постига с минимални усилия и време”, казва още колористката.

Омбре и балеаж техниките са измислени така, че да създават илюзията за натурално светли краища. За да се постигне максимално естествен ефект и преливането да е плавно, боядисаните кичури са изключително тънки и на малко разстояние един от друг. Така косата придобива хамелеонов вид. Всеки около вас ще се чуди дали това са кичури, или пък цялата сте боядисана в един цвят. На слънце цветът става още по-хубав, защото червеното придобива съвсем друг оттенък. Още една причина, заради която бомбрето да е хит за сезон пролет/лято 2016 г.

Конската опашка,

вързана настрани,

е хит за пролетта

Конската опашка е класика и винаги изглежда като самото съвършенство. Подчертава чертите на лицето и е подходяща както за делова среща, така и за парти. През пролетта на 2016 г. ще са актуални и ниски, вързани до тила, и високи. Най-големият хит обаче е конската опашка, вързана настрани, която бе наложена от последното ревю на Prada. Carolina Herrera пък представя връзването на конска опашка с метални халки. При Kenzo плитката е омотана със собствена коса.

През 2016 г. начините и височините на идеалната конска опашка са много и са различни. Едно е сигурно - който и от тях да изберете, няма как да сгрешите.

Бохо шикът

Най-красивите тенденции за пролетния и летния сезон са отново най-просто изглеждащите. Бохо вълните и небрежните прически ще бъдат пак актуални. Съвършената дълга коса, която изглежда напълно естествена и без никаква намеса, е прическата на 2016 г.

Ако сте с гъста коса, можете да получите ефекта на естествените бохо вълни, като си направите големи плитки, докато е още влажна, и я оставите да изсъхне така. Без никакви усилия на сутринта ще имате прическа, която ще изглежда като направена в салон. Добавете тънка лента или фиба, която да я прибира от единия край.

Жените, които са с къса прическа, също могат да се възползват от тенденцията. Навийте косата в краищата и топирайте. През 2016 г. актуалните тенденции лавират в двете крайности - или много дълга и равна грива, като на Рапунцел, или пък къса и накъдрена.

Блондинките без омбре,

но със зелени, сини и

розови кичури през тази година

За разлика от брюнетките блондинките могат да си позволят много по-малко експерименти с червения цвят. Ето защо и през тази година русокосите дами ще се радват на кичурите и омбрето в пастелни тонове - бебешкорозово, синьо и зелено. Макар да звучи твърде нестандартно и смело, всъщност тази прическа би могла да стои и доста елегантно. Стига русото и цветните кичури да са така подбрани, че да изглеждат достатъчно меко и да не са натрапчиви.

Мъжете са с

прически фейт

през идното лято

През тази година при мъжете рязко навлиза т.нар. прическа фейт. Това е подстригване с много агресивно избръснати части отстрани. Те преливат към по-дълга коса в горната част. Прави се в съчетание с подходяща и добре оформена брада.

Произхожда от актуалния в последните 3 години мохикански стил (мъжка прическа с дължина само в горната част - бел. авт.). Фейт стилът и мохиканското подстригване обаче не бива да се бъркат. При новия тренд контрастът е много силен и шоков. Присъства смесица от гъста брада, много къса подстрижка встрани и също толкова обемна горна част в прическата. Формите в косата, постигнати чрез бръснарско ножче, вече няма да бъдат актуални.

Бет Минарди -

колористката,

която измисля

тренда “бомбрещ”

Tя е коафьор на някои от най-големите холивудски знаменитости.

За бомбрето Бет Минарди обяснява, че този тип боядисване стои добре на всякаква прическа - както на подстригана на черта, така и на етажирана.

Черешовият цвят изглежда най-красиво на слънце, защото променя нюанса си.

По-ярките тонове на червеното са особено подходящи за пролетта и лятото.

Недостатъкът на тези нюанси е, че не отиват на всички жени. Дамите с матова кожа е по-добре да не следват сляпо модните тенденции и да се примирят, че това не е тяхната фризура.

Реклама
Реклама
Реклама