Джинджифилови миди
200 г сварени миди
настъргана кора от 1/2 лимон
1 с.л. ситно нарязан пресен джинджифил
1 скилидка пресован чесън
сол и черен пипер на вкус
листа бланширан пресен спанак
Темпура- равни части оризово брашно и пшеничено нишесте (количеството е по желание), вода, сол на вкус.
Подправете мидите с джинджифила, чесъна, лимоновата кора, солта и пипера. Увийте ядките в бланшираните листа спанак. Ако мидите са дребни, може да слагате по две ядки в листо. Направете малки сармички колкото за една хапка.
В купа смесете оризовото брашно и нишестето. Разредете с много студена вода, докато получите каша с гъстотата на палачинково тесто. Най-добре е водата да е ледена, даже може да сложите бучки лед. Колкото е по-студена водата, толкова по-хрупкава и лека става панировката. Посолете на вкус.
Топнете мидените "сармички" в темпурата и фритирайте за кратко в маслена баня.