Реклама
https://m.bgdnes.bg/sol_i_piper/article/5436833 www.bgdnes.bg

След 42 разкрасителни интервенции - нос затрива живата кукла Кен

Имунната му система отказва да приеме повече операции

На косъм от смъртта е най-красивата жива кукла Кен - Родриго Алвес.
32-годишният бразилец от Сао Пауло, с 42 операции за разкрасяване по тялото си, е приет в тежко състояние в болница в Малага след последната хирургическа интервенция на носа.


Организмът на жадния за световна слава мъж отказва да приеме новата "придобивка" и я отхвърля. Първоначално се отваря малка дупчица в носната кухина, която пречи на Родриго нормално да диша. За броени дни дефектът се разраства и мястото започва да гангренясва. Алвес получава тежка инфекция на кръвта, а лицето му е обезобразено до неузнаваемост.

Реклама


"И да успеем да овладеем положението, има реална опасност пациентът да загуби новия си нос", твърдят лекарите в Малага. "Усложненията от естетическата операция са сериозни. Има начален стадий на некроза (мъртва плът - бел. ред.), което на практика означава, че Родриго никога няма да може да диша нормално и да има плът на това място. Почти сигурно е, че ако оцелее, ще трябва да сложи протеза вместо нос", допълват медиците.


Алвес, който от 2004 г. досега е похарчил 305 хил. лири за естетически корекции, прави фаталната операция през февруари. Нищо не предвещава, че тялото му няма да се справи с поредното изпитание. Изписан е от британска клиника по пластична хирургия в идеално здравословно състояние. Минават две месеца преди появата на инфекцията.
"Малката дупчица стана голям проблем", шеговито коментира от болничното си легло Родриго. Едва дишащият бразилец е убеден, че инцидентът ще отшуми и ще преодолее поредното препятствие пред превръщането си в съвършения мъж. "Хирурзите ме плашат, че не трябва да слагам нов нос и да мисля за протеза. Предупреждават ме, че ако не спра с експериментите, некрозата ще се разшири и върху останалата част от лицето ми. Не го вярвам и ще потърся и мнение и на британски експерти", допълва Алвес, който не е ясно кога и дали ще може да се добере на Острова за консултация.


Първите симптоми, че имунната му система отказва да приеме повече пластични операции, е през януари 2015 г. Още тогава Родриго е в критично състояние след процедури за увеличаване на бицепсите, трицепсите и плешките с помощта на силикон. Химическият състав прониква в кръвта му и за няколко дни ръцете му толкова отслабват, че не може да ги движи. Въпрос на късмет е да оцелее. Спасяват го на косъм, но това не го спира. Година по-късно ляга под ножа за уж лека корекция на носа, която е на път да го изпрати в отвъдното.

Реклама
Реклама