Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/12885979 www.bgdnes.bg

Легендарният рефер Атанас Узунов пред "България Днес": Побългарихме ВАР!

"Побългарихме ВАР!"

Това заяви пред "България Днес" легендарният ни съдия Атанас Узунов по повод поредицата скандални решения на рефери в Първа лига. Напрежението ескалира с всеки изминал кръг и мишена на недоволството са президентът на БФС Борислав Михайлов и неговото протеже Виктор Кашай, който ръководи съдийската комисия.

"Вече би трябвало всички да са се убедили в моите думи, че ВАР е субективен фактор и хората, които взимат решения на база тази система, в крайна сметка носят отговорност за това как тълкуват правилника. Явно не сме готови да работим с технологиите по най-добрия начин."

Реклама

Атанас Узунов не коментира последния съдийски гаф с отменения гол на "Ботев" (Пловдив) при гостуването на "Лудогорец", но решението на арбитрите предизвика истинска буря сред привържениците на "жълто-черните". "Канарчетата" стигнаха до попадение в самото начало на срещата в Разград, но то не бе признато заради фаул в нападение, който никой освен реферите не видя. В крайна сметка "Лудогорец" спечели двубоя с 1:0. Нападателят на "Ботев" Мохамед Брахими използва социалните мрежи, за да изрази недоволството си от незачетеното си попадение във вратата на разградчани. "Дори играчът на "Лудогорец" не иска фаул и играе до края. Как?", написа Брахими.

Собственикът на клуба Антон Зингаревич влезе в гореща дискусия с някои от тях с коментари в интернет. "Крайно време е господата директори в "Ботев" да вкарат всичката си енергия да защитят клуба с цената на всичко, ако не го направят, значи нямат място тук и веднага да си потеглят за Русия! Не се търпи вече!", гласи коментар на привърженик, който предизвика Зингаревич.

"Какъв точно е твоят план? Какво трябва да направим", отговоря руснакът и добавя: "Какво искаш да направим? Защо си седите вкъщи и не излизате на протест? В клуба работят 50 души, на които плащам заплати. Вие с какво се занимавате? Да седите на компютъра си? Отидете и протестирайте. Писна ми от тези глупости!"

"Ботев" излезе с официална декларация по случая вчера и поиска реферите Станимир Тренчев, Васимир Ел-Хатиб, Иво Андреев и Георги Димитров да бъдат отстранени от мачовете на отбора до края на сезона.

Собственикът на ЦСКА-София Гриша Ганчев публикува в своя профил в инстаграм видео от отменения гол на "Ботев". Ганчев не добавя какъвто е да било коментар, очевидно считайки, че самата ситуация говори по-добре от всякакви думи.

Реклама
Реклама
Реклама