Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/12975506 www.bgdnes.bg

Наско Сираков не търси Бербатов за БФС

Собственикът на "Левски" Наско Сираков не е търсил до момента абсолютно никакъв контакт с кандидата за президент на БФС Димитър Бербатов. Това разкри пред "България Днес" спортният адвокат Георги Градев, който работи в екипа на Митко. Ръководството на "сините" оттегли подкрепата си към Борислав Михайлов и настоя за свикване на нов изборен конгрес през следващата година. До момента единствената опозиция е в лицето на Бербатов, който загуби предишните избори след съмнителен вот, за който се водят дела.

"Никакви контакти няма между "Левски" и Бербатов. Нула! Ние и не планираме такива. Двете неща трябва да се разграничат. От "Левски" си имат някаква своя кампания поради обективни причини, докато кампанията на Бербатов цели да обедини всички клубове. Имаме ясна програма, върху която работим всеки ден. В случая виждам, че "Левски" е тръгнал сам да води тази война. Ние като екип сме много по-добре подготвени. Да не забравяме, че първият клуб, който открито обяви подкрепата си към Бербатов, е ЦСКА. Бих се радвал, ако тези два клуба гледат в една и съща посока, това би било добре за българския футбол", обясни ситуацията Градев. Адвокатът коментира последните събития, след като "Левски" и БФС се "захапаха" с декларации.

Реклама

"Ако "Левски" узреят за това, че едно 40-годишно приятелство не струва колкото цената на българския футбол, добре дошли. Ние си гледаме нашия път, имаме си независима кампания. Взаимоотношенията между "Левски" и Михайлов не ни касаят. В крайна сметка този клуб е само един глас. Искаме един справедлив обединителен конгрес. Допускам, че "Левски" ще водят паралелна кампания и ще си издигнат свой кандидат. Хубаво е да има плурализъм, това ще даде възможност за по-демократичен и прозрачен избор", категоричен е юристът. Според Градев има само два начина да бъде свикан предсрочен изборен конгрес на БФС.

"Това е начинът, който и Димитър Бербатов до момента е следвал, а именно събиране на една трета от гласовете за свикване на нов конгрес. Единственият друг законен начин е самият изпълком да го свика. Нашата подписка все още е в съда и се разглежда от съдия Жаклин Комитова. Чакаме я да се събуди от зимен сън. По закон трябваше в рамките на 5-7 дни да е приключила делото, но тя продължава да го бави. Събират се някакви контрадекларации от клубове, които уж искат да се откажат. Знаем как става това. Едно лице от БФС с образование 8-и клас обикаля клубовете и им дава плик с по 10 лева. Дори да отхвърлят подписката, ще съберем нова", закани се адвокатът от екипа на Бербатов.

Припомняме, че през март тази година бившият нападател на "Манчестър Юнайтед" дойде лично на "Герена", където проведе среща със собственика на "Левски" Наско Сираков. След това през юли Бербо изгледа от трибуните на стадион "Георги Аспарухов" и победата над ПАОК с 2:0 от Лигата на конференциите.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама