Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/14053669 www.bgdnes.bg

Алберт Попов гледа към победа в "белия керван"

Най-добрият български алпиец Алберт Попов си поставя за цел победа в старт от Световната купа през следващия сезон.

Този сезон той записа трето място на слалома в Палисейдс Тахо (САЩ). Попов получи наградата за спортист на месец февруари в анкетата на спортните редакции, а неговият наставник Ивайло Борисов е номер 1 при треньорите.

Реклама

"Благодаря за това, че оценихте нашия труд през годината. Сезонът беше много добър, изпълних моя детска мечта с подиума, изпълнихме поставените цели. Това, че има растеж е много важно, позитивно и смятам, че може да постигнем много повече в бъдеще. Пожелавам си да сме здрави, да имаме хубава подготовка и да постигнем добри резултати още от началото на следващия сезон. Очаквам с нетърпение да стана баща и малкото човече да преобърне живота ни", каза Попов.

"Сезонът отмина, доста успешен беше за нас. Изключително сме щастливи", заяви треньорът на Попов Ивайло Борисов.

Той добави, че подготовката ще премине на същия места като миналата година, но те се надяват времето да е благосклонно и да има сняг.

Попов заяви, че няма да променя много неща през следващия сезон.

"Промяната няма да е драстична. Дори този сезон можех да имам победа. Конкуренцията е страхотна, всяко състезание е различно. Ще вървим в същия дух, ще се опитаме да подобрим физиката, малко техниката и бързината, другото е късмет и здраве. На състезание всеки трябва да рискува, за да победи. Така правя и аз, затова отпаданията не ме отчайват, а напротив - мотивират ме", каза алпиецът.

Четете още

Алберт Попов: Ще гледам как дъщеря ми се ражда

Алберт Попов: Ще гледам как дъщеря ми се ражда

Легендарният Петър Попангелов:
Алберт е феноменален, може да се качи и по-високо!

Легендарният Петър Попангелов: Алберт е феноменален, може да се качи и по-високо!

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама