Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/16918032 www.bgdnes.bg

Медведев разплака Зверев след исторически обрат

Даниил Медведев обърна Александър Зверев след 0:2 сета, за да спечели полуфинала на Australian Open с 5:7, 3:6, 7:6(4), 7:6(5), 6:3 след 4 часа и 22 минути игра. Руснакът за четвърти път ще спори за титла в Големия шлем.

Двубоят ще бъде запомнен като една от класиките на турнира. Това не бе изненада, тъй като съперничеството между двамата се свежда до много повече от тенис. Двамата oткрито не се харесват, а това си пролича през миналата година, когато трябваше да играят общо шест пъти. Медведев има вече 12 победи срещу Зверев при общо 19 мача, но това бе едва първият им сблъсък в Големия шлем.

Руският №3 в света се класира на финал срещу Яник Синер в опит да го спре за първата му титла в Шлема и на свой ред да спечели втора. До момента има два загубени финала на Australian Open - срещу Новак Джокович през 2021-а и срещу Рафаел Ндал година по-късно. За Зверев днешното поражение и адски болезнено, защото това бе едва вторият обрат, който допуска от 0:2 сета. Първият дойде на финала на US Open през 2020-а срещу Доминик Тийм. За германеца това е пети пореден загубен полуфинал в Големия шлем.

Четете още

Джокович АУТ от Australian Оpen, млад италианец го изпрати в Сърбия

Джокович АУТ от Australian Оpen, млад италианец го изпрати в Сърбия

Коварен унгарец на пътя на Гришо

Коварен унгарец на пътя на Гришо

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама