Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/17472113 www.bgdnes.bg

Александър Везенков: В "Барса" се отнасяха зле с мен

Искам да се наложа в НБА, гледам към плейофите

"В "Барселона" се отнасяха зле с мен и не искам да се връщам там. В НБА е много трудно, но работя, за да се наложа." Това признава родният баскетболист Александър Везенков в интервю за изданието "Марка".

Навяхване на десния глезен прекъсна процеса на адаптация към НБА на действащия MVP на Евролигата и пропуска доста мачове за тима си "Сакраменто Кингс".

Реклама

"Тук не се интересуват, че си MVP в Европа, трябва да започнеш отначало", признава мощният нападател, който плени Жорди Фернандес, когато главният помощник-треньор на "Кралете" пътува, за да види Финалната четворка на Евролигата миналата година. Той игра за "Барса" между 2015 и 2018 г., преди да се озове отново в Гърция и да се превърне в поредния бог за страстните фенове на "Олимпиакос".

"Всичко е различно в НБА, различна игра, различна скорост, различна култура... Така че трябва да се адаптираш бързо, трябва да си готов всеки ден. Трудно е, много мачове, много пътувания, но трябва да си готов физически и психически. Научаваш играта по различни начини, момчетата са по-талантливи, особено първите шест или седем във всеки отбор, така че трябва да се адаптираш към цялата философия на НБА", разказва Везенков.

На въпрос дали не е можел да отиде в отбор зад Океана по-рано, 28-годишният български ас отговаря: "Можех да отида две години по-рано. Щеше да е по-лесно, а тогава не играех много в "Барселона". Напуснах и в "Олимпиакос" наистина играх и тогава се появи възможността."

Дали би се завърнал в "Барса"? "Там имах трудни години, не се отнасяха добре с мен. Имам страхотни отношения с Хуан Карлос Наваро и научих много от него. Имам приятели там, никога не казвам "не", но сякаш престоят ми беше труден за отбора и за мен. Не мога да предскажа бъдещето, но имам приятели, които наистина уважавам. Проблемите бяха двама души, може би трима. Не ми дадоха правилните възможности, дори когато играех добре. Не се отнесоха правилно с мен. Няма да казвам имена, те знаят кои са. Това вече не ме интересува, защото си пробих път. Но тогава беше трудно", завършва Везенков.

Четете още

Везенков се завръща от контузия, ето кога ще играе за "Сакраменто"

Везенков се завръща от контузия, ето кога ще играе за "Сакраменто"

БРАВО! Везенков пребори контузията, вече тренира със "Сакраменто Кингс"

БРАВО! Везенков пребори контузията, вече тренира със "Сакраменто Кингс"

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама