Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/1780171 www.bgdnes.bg

Капитанът на "Арсенал" бяга в "Барса"

Мениджърът на "Арсенал" Арсен Венгер е на път да понесе нов жесток удар. Капитанът на "артилеристите" Томас Вермалеен иска да напусне клуба в посока "Барселона". Защитникът е разочарован от поредния слаб сезон на "топчиите" и е поискал трансфер през лятото. В събота "Арсенал" записа нова срамна загуба през сезона - 0:1 у дома от втородивизионния "Блекбърн" и отпадане от турнира за Купата на Англия.
Каталунците са готови да платят около 20 млн. евро на "Арсенал" за Вермален, като в обратна посока се очаква да премине Виктор Валдес. Вратарят отказа да преподпише договора си с "Барса", а "Арсенал" е готов да плати 10 млн. евро за него. Ако Вермален напусне Лондон, ще стане третият пореден капитан, който си тръгва от "Арсенал". През последните две години това направиха Сеск Фабрегас и Робин ван Перси.
След загубата от "Блекбърн" мениджърът Венгер бе нападнат жестоко от феновете и медиите. Още след мача французинът бе освиркан бурно от публиката на "Емирейтс". Запалянковците са бесни от факта, че "Арсенал" вече осем години не е печелил трофей. Сега единственият шанс за купа остана Шампионската лига. Утре "Арсенал" посреща "Байерн", който гази съперниците и чупи рекорди през този сезон. Съдбата на Венгер до голяма степен зависи от мачовете с баварците. Столът на французина е силно разклатен и има голяма вероятност мениджърът да бъде освободен след края на сезона.
"Трябва да забравим за загубата от "Блекбърн" и да се противопоставим на "Байерн" - призова Венгер. - Сезонът не е свършил, поне за мен. Трябва да покажем, че имаме характер и сме мъже, които могат да се бият един за друг. Реакцията на феновете след мача с "Блекбърн" е абсолютно нормална. Какво очаквате - хората да ни аплодират, когато губим такъв мач?"

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама