Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/3329272 www.bgdnes.bg

Погват Шчесни за среден пръст

Титулярният страж на "Арсенал" Войчех Шчесни, който получи директен червен картон в двубоя срещу "Байерн" (Мюнхен) заради нарушение срещу Ариен Робен, по всяка вероятност ще получи допълнителна санкция от УЕФА.
Причината е реакцията на поляка след отстраняването му. Камерите уловиха как Шчесни показва среден пръст по пътя към тунела на стадион "Емиратс", което едва ли ще остане без последствия за вратаря.
От щаба на "топчиите" изразиха категорично несъгласието си с решението на главния рефер Никола Рицоли, като според лондончани червеният картон на Шчесни е незаслужен и с този си ход съдията е предрешил изхода от двубоя, спечелен с 2:0 от баварците. Ден по-рано и друг английски тим се оплака от арбитъра - "Манчестър Сити" при загубата от "Барселона" също с 0:2.
В грешник за домакините се превърна Месут Йозил, който изпусна дузпа, а след това и Давид Алаба не бе точен в 40-ата минута при нарушението на Шчесни. Головете паднаха във втората част, а техни автори станаха Тони Кроос в 54-ата минута и Томас Мюлер в 88-ата.
Треньорът на домакините Арсен Венгер призна след мача, че именно изпуснатата от Йозил дузпа е една от причините за загубата.
"Пропуснатата дузпа прекърши ентусиазма ни. Това развали и настроението по трибуните. След това останахме и с 10 човека и съвсем нормално отстъпихме физически", коментира Венгер.
В "Байерн" обаче признават, че са притеснение за реванша въпреки убедителната преднина. Капитанът Филип Лаам призна, че отборът му има едно наум преди ответния мач. "Взехме добра преднина, но нека имаме едно наум преди реванша. Още помним какво стана миналата година и знаем колко лесно могат да се объркат нещата. Трябва да бъдем много внимателни още от първата минута", смята Лаам.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама