Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/7737527 www.bgdnes.bg

Гришо Димитров: Със смесени чувства съм

Психиката е важна в спорта, опитвам се да трупам увереност

Първата ракета на България Григор Димитров изпраща година със смесени чувства. Това обяви самият той след обрата с 2:1 сета над Юго Умбер на турнира в Париж. Двамата се срещнаха за пръв път в Тура.
"Тук е последният турнир от сезона и можеше просто да се откажа. При лошо развитие да си кажа - знаеш ли какво, достатъчно. Но като цяло се чувствам добре в момента. По състоянието си не мога да разбера, че това е краят на годината. Нямах възможност да играя много в началото на сезона и го изпращам със смесени чувства", коментира Димитров.
Връх в представянето му бе полуфиналът на US Open, след като той детронира големия шампион Роже Федерер.
"Трудно ми е да отлича няколко фактора, които да са довели до промяната. Беше много странна година за мен. Претърпях първата си контузия, трябваше да се справям с неща, с които досега не ми се бе налагало да се сблъсквам. Днес в тениса психиката заема много важно място и понякога върху теб се изсипват много трудности. Не е лесно да си атлет, но вече всичко е в миналото. Благодарен съм, че имам шанса да се занимавам с това, да запиша още няколко двубоя в края на сезона и да натрупам още увереност", добави Григор. Българинът не пропусна да похвали съперника си Юго Умбер.
"Той е много уверен. Видях как играе на няколко чалънджъра. Беше на финал на последния. В такива моменти, когато играеш у дома, всичко е на твоя страна. Това беше един от тези мачове, които са много коварни. Никога не си играл срещу тенисиста, не знаеш какво да очакваш. Нямах идея как сервира, как играе в големите точки. Много е освобождаващо да победиш по такъв начин", анализира Димитров.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама