Реклама
https://m.bgdnes.bg/svyat/article/14407734 www.bgdnes.bg

Най-странните празници по света

Май месец е изпълнен с не малко празнични дни в България. Започва се с 1 май, следва Гергьовден и накрая 24 май. Понякога се случва и Великден да е през този месец.

И ако тези празници са традиционни за нас, то по света има такива, които будят сериозно любопитство. Ето пет от тях: 

Реклама

1. Национален ден на спагетите

Това със сигурност е  един от най-вкусните празници! Всяка година 4 януари се отбелязва като Национален ден на спагетите. По време на него поръчките на паста се увеличават с всяка изминала година. И няма как да е - пастата вече е предпочитана като основно ястие с богатите си съставки, а ресторантите предлагат този вкус с разнообразие от световни кухни. Това със сигурност е най-гордият ден на италианците!

2. Национален ден на прегръдката

Надали има друг ден , който да стопли сърцата ни повече! Световният ден на прегръдката е ежегодно събитие, посветено на прегръщането и гушкането. Твърди се, че е отбелязан за първи път на 21 януари 1986 г. в Клио, Мичиган, САЩ. Идеята е да се насърчат хората по-често да прегръщат семейството и приятелите си. Отбелязва се всяка година на 21 януари.

3. Световен ден на Нутела

Всеки знае легендарния вкус на Нутела! Не е изненадващо, че е най-предпочитаният шоколад от деца и семейства. Разбира се, има си и свой официален празник. Ден, на който всички говорят за него и го хапват с любов. 5 февруари - Световен ден на Нутела! Хората празнуват този ден, като споделят снимки с шоколада, рецепти и съобщения в социалните мрежи.

4. Ден на Супер Марио

Незабравимият герой от 80-те години на миналия век има милиони фенове по целия свят. Ако сте израснали през 80-те или 90-те години на миналия век,  със сигурност знаете кои са Марио и брат му Луиджи.  Ако се чудите защо 10 март е Денят на този легендарен герой, то не  е, защото тогава се появява за първи път. Ако поставим първите три букви от март (март) „Мар“ и 10 една до друга, излиза „ МАР10 “, което може да се прочете като Марио. 

5. Световен ден на партито

Световният ден на партито е отбелязан за първи път на 3 април 1996 г. Произходът му е неизвестен. Смята се, че е дело на общност, търсеща повод за купон. Парти денят продължава да се празнува от целия свят на 3 април всяка година. Основната му цел е да бъдете щастливи и да забравите болката на света.

Четете още

Как да спрем хъркането? Четири шантави трика

Как да спрем хъркането? Четири шантави трика

7 случая на НЛО, които учените не могат да обяснят

7 случая на НЛО, които учените не могат да обяснят

Реклама
Реклама
Реклама