Реклама
https://m.bgdnes.bg/svyat/article/14756323 www.bgdnes.bg

Война на суровоядни и месоядни! Шеф Маунтин гони веганите от кръчмата

Веганите от елитната си кръчма гони легендарен шеф след скандал с клиентка.

Роденият във Великобритания майстор-готвач Джон Маунтин е сбъркан с обикновен механджия от превзета посетителка, неядяща месо. Маунтин има скъпо заведение в близост до Пърт, Австралия. Неговият локал "Файър" е разположен в лъскавкото предградие Конъли. Той се специализира в приготвянето на барбекю и морски дарове. Менюто не е голямо, но е издържано в стила на високата кухня. На лист от дневното меню за 3 юни, публикуван в интернет, се вижда, че свинското филе се сервира с ябълково сладко, а туршията от чесън - с пресен лимон. Предвид, че ястията се готвят от световноизвестен готвач, не са никак евтини. Порциите започват от 22 и стигат до 45 долара.

Миналата седмица местна жителка си резервира маса и настоятелно пита какви вегетариански ястия предлагат. От заведението й обещават, че такива ще има. Впоследствие забравят да включат нещо в менюто. В резултат клиентката е принудена да се задоволи с гриловани зеленчуци за $30. Лакомата веганка остава полугладна. Неразбрала, че е попаднала в елитен ресторант, тя пише унищожителна рецензия.

Реклама

"Е, да, заленчуците бяха добре приготвени, но за 30 долара... Поне можеше порцията да е по-голяма" - негодува австралийката, която явно не знае за тенденцията порциите да са малки и да се сервират в големи чинии. Тя продължава войната си с Маунтин и публикува гневни статуси като този:

"Съветвам ви да си вземете бележка, защото от доста време живея в Конъли и съм виждала много ресторанти, които се сменяха постоянно в същото помещение, в което сте и вие".

Изнервен до краен предел, шеф Маунтин пише: "Моля отсега нататък веганите да избират други заведения". Шеф готвачът признава че има и добри тревопасни хора, но не му се ще да си навлича повече бели на главата.

Четете още

Гонят бойна мадама

Гонят бойна мадама

Гонят нашата Мелани от погребението на Арън Картър

Гонят нашата Мелани от погребението на Арън Картър

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама